Üzümcü'den TOGG fabrikasına sert gönderme! İşte detaylar...

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "TOGG'un Gemlik'teki tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor" sözlerine sanatçı Levent Üzümcü sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde ilk yerli otomobil TOGG'a dair açıklamalarda bulundu.

"MUHALEFETİN FABRİKASI YOK DEDİĞİ TOGG'UN GEMLİK'TEKİ TESİSLERİNDE HER ÜÇ DAKİKADA BİR ARAÇ ÜRETİLİYOR"

İlk yerli otomobil hakkında bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Binlerce mühendis, teknisyen, emekçimiz bu proje için gece gündüz çalışırken, vatandaşlarımız bu projeyi yürekten desteklerken, birileri hep aynı yalana sarıldılar. Hep aynı hezeyanları sıraladılar. Önce çıktılar 'TOGG fabrikası nerede, bu inşaatı bitiremezsiniz' dediler. Sonra 'burada üretim bandı yok. Siz bu araçları üretemezsiniz' dediler. Bu iddiaları da boşa çıkınca 'bu araç satılmaz vatandaş bunu alamaz' dediler. TOGG aldığı ön siparişleri ile talep rekoru kırarak bu bühtanlara en güzel cevabı verdi.” dedi.

“TOGG'U İHRAÇ EDİP TÜM DÜNYAYA SATACAĞIZ”

Sözleriyle muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürmüştü “Muhalefetin fabrikası yok dediği TOGG'un Gemlik'teki tesislerinde her üç dakikada bir araç üretiliyor. Bu sene 28 bin. 2030 yılına kadar 1 milyon TOGG'u sahipleri ile buluşturmayı hedefliyoruz. İnşallah 2025 yılından itibaren TOGG'u ihraç edip tüm dünyaya satacağız.” şeklinde konuştu.

"FABRİKANIZ OLSA 24 SAAT CANLI YAYIN YAPARDINIZ"

Erdoğan’ın bu sözlerine sanatçı Levent Üzümcü “Öyle bir üretim bandı olan fabrikanız olsa içerden 24 saat canlı yayın yapardınız, her çalışanla saatlerce goygoy da cabası." diyerek sert eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Levent Üzümcü sosyal medya TOGG