Vakıftan aldıkları kömürü çöpe attılar!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da her yıl olduğu gibi bu yıl da yardım adı altında alınan kömür çöpe atıldı. Bazı vatandaşlar kömürün kalitesiz olmasından dolayı yanmadığını, bu nedenle atıldığını belirtirken, bazıları da israfa neden olduğundan dolayı çöpe atılmasına tepki gösterdi.

Her yıl kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sosyal yardımlaşma vakfı tarafından ihtiyacı olan ailelere ücretsiz dağıtılan kömür tartışmalarla gündeme gelirken, bu yıl da aynı şekilde gündemde yerini aldı. Son zamanlarda dağıtılan kömürün içinden taşların çıktığı belirtilirken, öte yandan kömürün kalitesiz olmasından dolayı yanmadığı tartışılıyor.

 

Ücretsiz alınan kömürü satıyorlar

İhtiyacı olduğu gerekçesiyle ücretsiz dağıtılan kömür birçok aile tarafından başkasına satılıyor. Öyle ki torbaların üzerinde satılamaz uyarısı olmasına rağmen bu uyarı pek dikkate alınmıyor.  

 

Kömürü çöpe attılar

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde sosyal yardımlaşma vakfı tarafından ücretsiz olarak verilen kömür torbayla birlikte çöp konteynırının yanına atıldı. Kömürün neden çöpe atıldığı bilinmezken, çevredeki vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Tepki gösteren vatandaşlar, "Vatandaşlar yakacak kömür bulamazken, bedava kömür alanlar da çöpe atıyor. Bu kömür vatandaşın vergisiyle alınıyor. Kömürü yakamıyorlarsa bari iade etsinler. Bu durum israfa da neden oluyor." ifadelerini kullandı.    

Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

haliliye ilçesi Şanlıurfa haberler son dakika ücretsiz dağıtılan kömür kömür torba sosyal yardımlaşma