Vali, denetimde pozitif vaka yakaladı

TAKİP ET

Sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği saatlerde dün Haşimiye Meydanında denetimleri takip eden Vali Erin, durdurulan bir araç içerisinde 20 yaş altı, pozitif vaka ve kimliksiz bir kişi yakalandı.

Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Vali Abdullah Erin, Haşimiye Meydanında uygulama noktasında denetimlere katıldı. Emniyet ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan HES kodu taramasında bir kadının pozitif vaka tespit edildi. Irak uyruklu olan sürücünün ise kimliği üzerine olmadığı öğrenildi. Ayrıca otomobilde 20 yaş altı bir kadının olduğu görüldü. Emniyet ekipleri araç içerisindeki 3 kişiye de cezai işlem uyguladı.


Polis uygulamasına takıldı
Haşimiye Meydanı'nda uygulama yapan polis, durdurduğu otomobildekilerin kimlik sorgulamasında karantina ihlali yapan kadın ile sokağa çıkma yasağına uymayan araç sürücüsüne ceza kesti. Hamile olduğu öğrenilen ve koronavirüs testi pozitif çıkan Melek Bahar, polis ekiplerinin olay yerine çağırdığı ambulansa bindirilerek hastaneye gönderildi.20 yaş altı olduğu öğrenilen kadın ise Çocuk şube ekiplerince emniyete götürüldü.

Vali Erin, pozitif vakanın olduğu araca yönelerek, “Senin dışarıda ne işin var?” sorusuna yanıt veren Melek Bahar, “Hamileyim ve iki canlıyım, sancım vardı ambulans beni hastaneye götürdü. Oradan geliyoruz. Bizim durumumuz yok sayın Valim, ben eşimden ayrıldım. İş yok arkadaşlarımda kalıyorum ve çalışamıyorum. (Sen pozitif vakasın dışarıda olmaman gerekiyordu. Haber verseydin biz sana ekipleri gönderirdik” dedi.



“Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım”
“Şanlıurfalı tüm hemşerilerime teşekkür ederim” diyen Vali Erin, “Cuma gününden Pazartesi saat 05:00’e kadar süren sokağa çıkma kısıtlaması var. Bu kısıtlama ile vaka sayılarına azaltma ve kontrol altına almak için uygulanan bir tedbirdir. Hastanelerin yükünü, çalışanlarının  ve kolluk kuvvetlerinin yükünü azaltmak uygulanan tedbir. Ayrıca vatandaşlarımızın sağlığını koruma için uygulanan bu tedbirlere uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten iki gündür yok denecek kadar ihlaller var.  Hem hükümetimizin hem sağlık Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bizim de sıklıkla dile getirdiğimiz maske, mesafe temizlik kurallarına riayet etmelerini özellikle  rica ediyoruz.” dedi.

Sıra geceleri noktasına uyardı
Vali Erin sözlerine son verirken sıra geceleri noktasına vatandaşları uyararak, “Urfa’nın sıra gece geleneği var. Burada 10-15 kişi bir araya gelip sırayla birbirlerinin evine çağırıp misafir ediyorlar. Bunun sonlandırılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz.

Şanlıurfa, Suriyeli kardeşlerimizle birlikte 2,5 milyon nüfusumuz var. Vaka ve hasta sayısı itibariyle bugün hastanelerimizde il ve ilçe merkezlerimizde yoğun bakım da dahil olmak üzere ciddi bir sıkıntımız yok. Kurallara riayet edeceğiz ki bu yük artmasın. Vatandaşlarımızın sağlığı tehlikeye girmesin. Bunlara riayet ettiğimiz sürece daha düşük vaka ve kayıpların az olduğu bir şekilde bu salgını inşallah atlatacağız.” İfadelerini kullandı.

Vali Erin daha sonra açık olan fırınları ve sokak çıkma kısıtlamasından muaf olan çalışanlarla ile sohbet etti.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim