Vali Erin müfredattan yana dert yandı

TAKİP ET

Vali Abdullah erin, milli eğitim müfredatında değişiklikler olması gerektiğini söyledi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, üç yıldan bu yana uygulanan Zeka Gücü Projesi kapsamında Şanlıurfa Haliliye Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'nde kurulan Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarı'nın açılış törenine katıldı.

Şanlıurfa’nın özel yetenekli çocuklarının ilgi alanlarına göre eğitim alacakları Şanlıurfa Haliliye BİLSEM Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarı’nın açılışında, projenin yeni dönemiyle ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Erin, çiçekler gibi farklı renklere ve farklı kokulara sahip olan çocukların aynı müfredata, aynı eğitim sistemine mahkum edilerek bir yere varılamayacağının altını çizdi.

Vali Erin: Daha Çok Teknoloji Sınıfına İhtiyacımız Var

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’da son 17 yılda eğitim alanına yapılan yatırımlara dikkat çekerek, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan 5 bin derslik sayısının iki katı dersliğin bu dönemde inşa edildiğini ve bugün Şanlıurfa’da derslik sayısının 17 bin 500’e ulaştığını söyledi. Vali Erin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile dönemin bakanlarının desteği sayesinde 2017-2019 yılları arasında 4 bin civarında dersliğin inşa edildiğini hatırlattı.

Yeni yapılan dersliklerle sınıf mevcudu ortalamasının 30’a düştüğünü ve yeni açılacak okullarla bu sayının Türkiye ortalamalarına ulaşacağını kaydeden Vali Erin, 2019 yılı başlarından itibaren ikili öğretimin de sıfırlamaya doğru hareket ettiğini söyledi.

Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Şanlıurfa’nın eğitimine 1 milyar TL’nin üzerinde kaynak ayrıldığını ifade eden Vali Erin, Şanlıurfalılar adına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özel yetenekli çocukların bütüncül bir eğitim içinde, ayrı bir ihtimam ve proje ile yeteneklerinin geliştirilmesinin eğitim sistemi ve ülkemiz için hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Vali Erin, çiçekler gibi farklı renklere ve farklı kokulara sahip olan çocukların aynı müfredata, aynı eğitim sistemine mahkum edilerek bir yere varılamayacağının altını çizdi.

Okul öncesinden başlayarak öğretmenler, rehber öğretmenler ve eğitim uzmanlarının katkılarıyla yetenekli çocukların tespit edilerek yetenekleri doğrultusunda gelişmelerinin sağlanmasına dikkat çeken Vali Erin, “Türkcell bu anlamda gerçekten önemli ve anlamlı bir işe katkı sunuyor. Üç yıl önce başlayan Zeka Gücü Programı kapsamında bir çok ilde açılan Teknoloji Laboratuvarlarından bir yenisini de Şanlıurfa’da açıyoruz” diye konuştu.

Şanlıurfa’da 1 milyona yakın öğrenci olduğunu, Şanlıurfa’nın ilçelerinin nüfusunun anadoludaki iller kadar olduğunu dile getiren Vali Erin, daha çok teknoloji sınıfına ihtiyaç olduğunu, ilçelerde de bu tür sınıflar oluşturulması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Türkcell gibi diğer teknoloji kuruluşlarının desteklerini istedi.

Türkcell’in sunduğu katkıyı çok önemli ve anlamlı bulduğunu vurgulayan Vali Erin, açılışı yapılan teknoloji sınıfının Şanlıurfa’ya ve çocuklara hayırlı olmasını dileyerek desteklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

 

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati vali erin egitim haberi müfredat