Vali Erin salgın sürecini değerlendirdi

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, pandemi süreci başladığından beri yaşananlar ile ilgili genel açıklamalarda bulundu. Vali Erin, tedbirlerin arttırılmasıyla yüzde 70'leri bulan maske kullanımının bugünlerde yüzde 20'lere kadar düştüğünü kaydetti.

Son zamanlarda Urfa’da artan vakalar ve karantina bölgeleri sık sık basında yer almaya başladı. Şehirde ikinci dalga korkusu yaşanırken Vali Abdullah Erin süreci değerlendiren açıklamalar yaptı. Özel bir otelde yaptığı konuşmada birçok konuda rakamlar veren Vali Erin, kurallara uyulmasının önemine de değindi.

 

Urfa’ya 250 Milyon TL yardım

Vali Abdullah Erin pandemi başladığı günden bu yana Urfa’da ailelere yapılan gıda, sağlık ve nakdi yardımların toplamda 250 milyon liraya ulaştığını söyledi. Bu yardımların içinde evlere yapılan gıda paketleri, hijyen paketleri ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılan bin liralık nakdi yardımlarda bulunuyor. Yardımlar ihtiyaç sahiplerine Vefa Destek grupları tarafından dağıtıldı. Ayrıca kent genelinde 300 bin hanenin yardım aldığını, bu hanelerdeki toplam nüfusun 800 bin kişi olduğunu söyledi.

 

On bin Kişi karantinaya alındı

Özellikle son zamanlarda artan vakalara da değinen Vali Abdullah Erin salgın başladığından beri 394 noktaya karantina uygulandığını, bu yerlerin 194 ev, 148 mahalle ve 18 yerleşim yeri olduğunu dile getirdi. Konuşmasının devamında karantinaya alınan bu yerlerde bulunan kişilere 34 bin 400 test yapıldığını, toplamda 10 bin 579 kişinin karantinaya alındığını ve karantinadaki kişilerin 2 bin 131 kişiyi yurtlarda misafir ettiklerini söyledi.

 

En yüksek oran Siverek’te

Vali Erin yapılan testlerde pozitif çıkma oranlarını da paylaştı. Bu rakamlarda en yüksek oranın yüzde 21 ile Siverek ve yüzde 20 ile Viranşehir’de olduğunu söyledi. Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü gibi merkez ilçelerde de yoğunluk olduğunu açıklayan Vali Erin, diğer ilçelerimizde oranın daha düşük olduğunu ifade etti.

 

Mardin ve Şırnak, Urfa’ya bağlandı

Abdullah Erin son olarak Urfa’da sadece Urfalı vatandaşların değil, alınan yeni kararla Mardin ve Şırnak’tan gelecek testlerinde Urfa’da yapılacağını dile getirdi.

 

en yüksek oran siverek’te Şanlıurfa valisi abdullah erin pandemi süreci koronavirüs Şanlıurfa