Vali Erin: Şanlıurfa En Güzel Hizmetlerini Aldı

TAKİP ET

Haliliye'de bulunan iki okulun açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Son 16 yılda Şanlıurfa, tarihinin en güzel hizmetlerini aldı. Sadece 16 yıl içerisinde Şanlıurfa'ya gerçekleştirilen toplam yatırımların tutarı 50 milyar lira civarındadır." dedi.

Şanlıurfa genelinde yapımı sürdürülen ve tamamlanarak hizmete sunulan okulların açılış törenleri 31 Mart yerel seçimlerin ardından devam etti. Haliliye ilçesine bağlı Çekçek ve İkiağız kırsal mahallelerinde yapımı tamamlanan okulların açılış törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Erin: Şanlıurfa, hizmetlerin en iyisine layıktır

Şanlıurfa’nın hizmetlerin en iyisine layık olduğunun altını çizen ve özellikle eğitim konusundaki yapılan yatırımların meyvesini toplamaya başladıklarını söyleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Bir seçimi daha geride bıraktık. Bugün itibarıyla nerede kalmıştık diyor ve tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu güzel eserlerimizin sembolik açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Seçim nedeniyle ara verdiğimiz açılışları bugün ilimizin güzel ilçesinin güzel bir mahallesinde çok kısa süre içerisinde tamamladığımız 2018 yılı Mart ayında başlayıp sene sonunda yapımı tamamlayarak eğitim ve öğretime hazır hale getirdiğimiz Çekçek ve İkiağız ilk ve ortaokulumuzun binalarının açılışlarını gerçekleştirdik. Allah hayırlı ve uğurlu etsin." dedi.

'Halkımız yapılan hizmetleri ölçüyor'

"Son 16 yılda Şanlıurfa, tarihinin en güzel hizmetlerini aldı. Sadece 16 yıl içerisinde Şanlıurfa'ya gerçekleştirilen toplam yatırımların tutarı 50 milyar lira civarındadır." diyen Vali Erin, "Halkımız elbette yapılan işleri görüyor. Bu kaynakların ne şekilde değerlendirildiğini ve ne şekilde kullanıldığını isabetli bir şekilde değerlendirilip değerlendirilmediğini biliyor. Zamanı geldiğinde bu işlerin başlarında olan arkadaşlarımızı teraziye koyup tartıyor ve oyu ile tercihi ile tekrar değerlendiriyor. Birkaç gün önce geçirdiğimiz seçimde bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Yapılan hizmetler, vatandaşlarımıza gösterilen ilgi bunlar vatandaşlarımız tarafından ölçüldü, biçildi ve sandıkta bir tercihte bulundular. Bu tercihinde Şanlıurfa’mıza vatanımıza milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.  

'Milletimizin tercihi her zaman başımızın üstündedir'

Vali Erin, "Şanlıurfa için şunu söyleyebilirim, vatandaşımız sandığa gitti oyunu kullandı. Tamamen özgür iradesiyle bir tercihte bulundu. Milletimizin tercihi her zaman başımızın üstündedir. Milletimiz evet yaptınız, ettiniz ve hizmet gösterdiniz fakat bu yeterli değil. Şanlıurfa daha fazlasını hak ediyor dediler. Bunun için hem yeni seçilmiş olan başkanlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını dilerken, öbür taraftan da geçmiş dönemlerde yapılan yanlışları hataları bir tarafa bırakarak sadece ve sadece Allah rızası için millete hizmeti esas alan bir anlayışla hareket etmek suretiyle Şanlıurfa’mızı çok daha iyi noktalara getirmenin mücadelesini vermelerini istiyorum.” sözlerine yer verdi.

Turan: Ülke genelinde örnek projeler olarak uygulanacak

Yapımı sürdürülen ve tamamlanan modern dersliklerin bulunduğu okulların açılışlarının gerçekleştiğini belirten Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, yaptığı konuşmada, “Güzel bir faaliyet için bir aradayız. Haliliye Çekçek Mahallesi ve İkiağız ilkokullarının açılış törenindeyiz. 12 derslikli ve bir yıl dolmadan tamamlanarak bizlere teslimatı gerçekleştirildi. Şu anda ilkokul örencilerimiz burada eğitim almaya başladılar. Aynı zamanda bu okullarımızda ortaokul eğitimleri de verilecek. Hem ilkokul, hem de ortaokul olarak faaliyet gösterecek. Okulumuzda aynı zamanda kütüphaneler laboratuvarlar, spor salonları ve çok amaçlı sınıflar ile öğrencilerimiz daha iyi eğitimler görecek. Bu okullarımızın projeleri aynı zamanda ülke genelinde örnek projeler olarak da uygulanacak. Aynı zamanda okulumuzun içerisinde bağımsız bir ana sınıfı da mevcut. Öğretmenlerimiz İnşallah mahallelerimizin tamamına ulaşarak bu anasınıflarımıza öğrencilerimizin tamamını ulaştırırlar. Ben emeği geçen herkese bu okulların oluşturulmasındaki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Canpolat: Hizmetleri yürütmeye devam edeceğiz

Çekçek Kırsal Mahallesinin bir ferdi olduğunu belirten ve Haliliye ilçesine hizmet edeceklerini kaydeden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Ben dönemin ilçe başkanıyken de sağ olsunlar gerek sayın Valimiz, gerek diğer müdürlerimiz ve gerekse dönemin Milletvekili Mahmut Kaçar'ın da bölgemizdeki okullar üzerinde emekleri oldukça büyüktür. Kendilerine de teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde ve bu süreçte de bu birlik ve beraberlik, omuz omuza mücadele Haliliye’mizin milli eğitim camiasında olduğu gibi diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte devam edecektir. Bizler elimizden geldiği kadar sizlerin yanında ve emrinde olacağız." diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz: Öğrencilerimizi eksiltmek büyük sorun olur

Haliliye ilçesinin 376 bin nüfuslu olduğunu ve bu nüfusun 112 bin 240'ı öğrenci olduğunu söyleyen Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bu öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda okumaktalar. Hakikaten bu şu demek, 45 bini ilkokul öğrencisi olmak üzere çok geniş bir genç nüfus potansiyeline sahibiz. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 112 bin öğrencimizi eksiltmek bizim için çok büyük bir sorun olur. Bu anlamda özellikle başta sayın Valimiz olmak üzere il milli eğitim camiasıyla birlikte okullar konusunda öğrencilerimizin daha iyi eğitim almalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaktayız. Haliliye ilçemizde 2018 yılı içerisinde 21 okul yapılmış durumda, peyderpey okullarımız eğitime yeni açılışlarla hizmet vermeye başlıyor. Bu anlamda ilçemizin eğitim ve öğretimine büyük katkı sağlanmış oluyor.” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından okulların açılışları dualarla ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen kurdele kesimi ile sona erdi.

haliliye son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati okul açılışı milli eğitim