Vali Salih Ayhan Şanlıurfaspor'a da sahip çıktı!

TAKİP ET

Şanlıurfaspor'a geldiği günden beri kenttin birçok noktasına dokunan yerel siyasetçilerden daha çok halkla yakınlaşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayha, şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor'un içerisinde bulunduğu kargaşalı duruma da el attı.

Şanlıurfaspor başkanı Emin Yetim’in hayatını siyaset arenasında sürdürmeye karar vermesiyle başkanlık koltuğundan kalkmasıyla yerine oturan Cihan Canbeyli, kısa bir süre sonra o da bilinmeyen nedenlerden dolayı istifa etti.

Geçen yıl teknik direktörlük değişikliğinde rekor kıran Şanlıurfaspor bu yıl başkan değiştirmeye rekorunu da kırdı.

Yaşanan istifalar ve ardından alınan olağanüstü kongre kararı, Vali Salih Ayhan’ın devreye girmesiyle iptal edildiği ileri sürüldü.

Katıldığı bir programda Şanlıurfaspor’un “Ahmet’in Mehmet’in takımı olmadığını” belirten Vali Salih Ayhan, kongre kararının iptalini mutlulukla karşıladığını ifade  etti.

Kongre kararını istişare yapılarak alınması gerektiğini vurgulayan Vali Ayhan "Kongre kararı alınırken istişare edilmeliydi. Bu Şanlıurfalı 3 milyon kardeşimizin takımıdır. Dar bir kalıp içerisinde sadece birilerinin arzu ve isteklerine göre yönetilmemeli" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluğun en büyük adayı olarak görülen Şanlıurfaspor bu ay içerisinde 3 başkan değiştirdi.

Şanlıurfaspor’daki yönetimde yaşanan bu gelişmelerin takımı etkilememesi için ellini taşın altına koyan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kulüpte pazar günü alınan olağanüstü kongre kararını iptal ettiği iddia ediliyor.

Sivas’ta görev yaptığı süre zarfında kenttin takımına her türlü desteği sağlayan Vali Ayhan, aynı tavrı Şanlıurfaspor’a da göstermekten çekinmiyor.

BU TAKIM ŞAHISLAR DEĞİL URFA’NIN

Şanlıurfaspor’un sadece 3-5 kişiden ibaret olmadığını vurgusunu yapan Vali Salih Ayhan , alınacak kararlarda istişarelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Katıldığı televizyon programında çarpıtıcı açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan“Kongre kararı alınırken istişare edilmeliydi” diyen Salih Ayhan, “Bu Şanlıurfalı 3 milyon kardeşimizin takımıdır. Dar bir kalıp içerisinde sadece birilerinin arzu ve isteklerine göre yönetilmemeli" dedi.

VALİ AYHAN:”ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Vali Ayhan, Şanlıurfaspor’un çok zorlu süreçlerden geçtiğini takımı şampiyon yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve daha fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirti.  Vali Salih Ayhan “Sporun bir şehri birleştiren ve bütünleştiren bir taraf olduğunu geldiğim günden beri sürekli ifade ettim. Takımlar, şehirlerin gözbebeği, markaları ve şehirlerin duygu ve düşüncelerini bir arada tutan şeylerdir. Bunun için burada hiçbir hesap, kitabın olmaması, amasız, fakatsız, lakinsiz herkesin destek olması lazım. Ben 10-11 aydır Urfa’dayım, gerçekten zor süreçler yaşadık. Ama futbolculara şunu söyledik; arkadaşlar siz önünüze bakın, siz futbolunuzu oynayın, biz gerekeni yapacağız. Yönetimlere de aynı şeyi söyledik.  Büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ile beraber omu omuza imkanlarımızı ortaya koyduk. Ben bireysel olarak yani bireysel sermayemi, çevremi daha önce çalıştığım yerlerdeki insanları sisteme alarak onlardan destek aldım. Bu kulüp de çok iyi biliyor nereden nasıl kaynak geldiğini.“ şeklinde konuştu.

“KONGRE ANLAMLI GELMEDİ”

Takımın şampiyon olmak için büyük bir ivme kazandığını söyleyen Vali Ayhan, ligin bitimine kısa bir süre kala kongrenin yapılmasının doğru olmadığını dile getirdi.

Vali Ayhan  “Ligde 8 maç kaldı, 5 maç içerde, 3 maç dışarıda. Rakibimiz ile aramızdaki puan farkı 1 ve hiçbir şey değil. Şampiyon olmasak da inanmış bir takımımız var, play-off’tan çıkma şansımız çok yüksek. Grupta play off’un flaş takımıyız. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum. Böyle bir süreçte kongre hiç anlamlı gelmedi. Bunun için de sabahleyin kamuoyuyla bir tweet paylaştım ‘birden değil, BİZ’den yanayız’ diye. Sporcumuzla, yorumcumuzla, sokaktaki vatandaşımızla, amigomuzla, yöneticimizle, belediye başkanlarımızla BİZ’iz.“ açıklamasını yaptı.

“BU TAKIM  TÜM KENTTİN”

Şanlıurfaspor’un kaderi belirli kişiler tarafından belirlenmesinin doğru olmadığını vurgulayan Vali Ayhan, Şanlıurfaspor’un sadece Ahmet, Mehmet takımı olmadığını 3 milyon kişinin takımı olduğunu hatırlattı.

Vali Ayhan, Şanlıurfaspor ile ilgili yaptığı açıklamayı şu sözler ile bitirdi.“Şunun altını çizmek istiyorum, bu konuda kararlıydım. Çünkü doğru bir işlem yapılmıyordu. Biz bu kadar emek veriyorsak, bu kadar gayret gösteriyorsak kongre kararının istişare edilmesi gerekiyordu. Bu Ahmet’in, Mehmet’in takımı değil, bu şu mahallenin bu mahallenin de takımı değil. Bu Şanlıurfalı 3 milyon kardeşimin takımıdır. Onun için dar bir kalıp içerisinde birilerinin, arzu ve istekleri üzerine yönetilmemesi gerekir. Emek verenlerin hakları var onlarda haklarını bana emanet ettiler. Habersiz, istişare etmeden kongre kararının doğru bir karan olmadığını onlar da ifade etti. Birlikte bir değerlendirme yaptık, şu anki yönetimi de tebrik ve takdir ediyorum. Doğru bir karar aldılar. Bu kararın Şanlıurfaspor’un şampiyonluğuna sesi olacağına inanıyorum“.

Şanlıurfaspor Ayhan Urfa Başkan Şampiyonluk