Vali Şıldak paylaştı! "12 bin yıl önceki yaşamın en çarpıcı örneklerini taşıyor"

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Çakmaktepe'nin tarihsel önemine dikkat çekerek, vatandaşları Şanlıurfa'ya davet etti.

Kültürel ve tarihsel zenginliği ile adından sürekli söz ettiren Şanlıurfa, her dönemde turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak sosyal medya hesabı üzerinden, Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde yer alan arkeolojik sit alanı olan Çakmaktepe’nin hakkında önemli bilgiler paylaştı. Vali Şıldak Çakmaktepe’nin 12 binyıl önceki yaşamın en çarpıcı örneklerinden birini oluşturduğunu kaydederek, vatandaşları Urfa’ya davet etti.

“NEOLİTİK ÇAĞIN ŞANLIURFA’DA BİLİNEN EN ESKİ İZLERİNİ TAŞIYOR”

Vali Şıldak, Çakmaktepe’nin Neolitik Çağın Şanlıurfa’da bilinen en eski izlerini taşıdığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Çakmaktepe Şanlıurfa’daki ilk barınakların inşa edildiği yer…

Neolitik Çağın Şanlıurfa’da bilinen en eski izlerini taşıyan Çakmaktepe, avcılık için ideal bir alana kurulmuştur. Çapları 16 metreyi bulan özel yapılar topluluğun sosyal bağlara ve toplumsal yaşama verdiği önemi gösteriyor.

“ŞANLIURFA ARKEOLOJİK ALANLARI SİZİ DAVET EDİYOR”

Ana kayaya muntazam şekilde oyularak şekil verilen yuvarlak planlı, çukur tabanlı kulübeler ile özel yapılar avcı-toplayıcı yerleşik toplulukların günlük yaşamlarına dair önemli ipuçları sunuyor.

Bir taş plaka üzerinde koşar pozisyonda resmedilen ceylanlar ile üstlerine gelen okların görüldüğü avlanma sahnesi 12 binyıl önceki yaşamın en çarpıcı örneklerinden birini oluşturuyor. Tarihin derinliklerini keşfetmek için Şanlıurfa arkeolojik alanları sizi davet ediyor…”

Şanlıurfa Çakmaktepe