Vali Şıldak, sorunları sıraladı "Her şey eğitimsizlikten geliyor"

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda uyuşturucu ile mücadele ve eğitim konularında hem vatandaşlardan hem basından destek istedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda Şanlıurfa’nın kanayan yarası haline gelen konularda hem vatandaşlardan hem basından destek istedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yerel ve ulusal medya mensupları ile özel bir mekânda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Vali Şıldak, Şanlıurfa’da en çok karşılaşılan arazi anlaşmazlıkları, sulama kanallarında boğulma vakaları, kentteki uyuşturucu, turizm konusunda çalışmalarını hızlandıracağını söylerken, öte yandan eğitimde gördüğü eksikliklerden dolayı eğitim konusunda ayrıca titizlikle yaklaşacağını vurguladı.

Yaz mevsiminde sulama kanallarında boğulma vakalarının dikkatini çektiğini belirten Vali Şıldak, bu konuda kurumlar arası uzlaşı ve projelerin yapılacağını belirtti.

“KENTİN TOMOGRAFİSİNİ ÇEKTİK”

Şanlıurfa’da eğitimde ki sorunlara dikkat çeken Vali Şıldak, “Urfa’da özellikle üzerinde duracağımız konu eğitim olacaktır. Eğitim konusunda bazı eksiklerimiz var az önce bir okul ziyareti yaptım Karaköprü'de sınıflarımız kalabalık, yeni okullara yeni derslere ihtiyacımız var. Bunları gidermek için yeni bir çalışma içerisinde olacağız. Biliyorsunuz kısa bir süre önce Sayın Milli Eğitim Bakanımız kentimizi ziyarette bulundu, bizler de Urfa'ya gelir gelmez Urfa'nın tomografisini çektik. Şanlıurfa'da şu an neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz ve kapsamlı bir çalışma yapma kararı aldık. Okul yapımlarımız için eksiklerimizi tespit ediyoruz Kasım ayının ilk haftasında Milli Eğitim Bakanımızla tekrardan Ankara'da buluşup 2024- 2026 yatırımları planlaması yapacağız. 110 okulumuzu yılsonuna kadar ihaleye vermiş olacağız” dedi.

“TURİZM ŞEHRİ SÖZDE OLUNMUYOR”

Kentte turizm konusunda eksiklerinde olduğunu söyleyen Vali Şıldak sözlerini şöyle sürdürdü, “Turizmde önümüzü görmemiz gerekiyor. Bunu master plan ile belgelendirmemiz lazım. Yapılan çok güzel hizmetler var. Bu şehirde turizme yönelik çaba göstermemek mümkün değil. Turizmde birlikte, Şanlıurfa çehresinin pozitife döndüğünü göreceğiz. Konaklama süresinin en az 4 güne çıkarılabileceği dopdolu bir şehir. Gastronomi şehri ünvanını da kazandırmamız gerekiyor. Ekim ayında başvuru süreci tekrar başlıyor. Proje başvurusunda bulunacağız. Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok fazlamız var. Kaliteli otel noktasında eksiğimiz var. Turizm şehri sözde olunmuyor, bunun altını doldurmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

“GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ İLE ŞANLIURFA'YI DONATMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Şanlıurfa’da üzerinde duracağı bir diğer konunun enerji konusu olduğunu söyleyen Vali Şıldak, “Enerji yetersizliği konusunda iyileştirmeler yapacağız. Ağustos ayında biz göreve başladığımız zaman zaten bunları görmüştük bizler şu anda GES dediğimiz Güneş Enerjisi Panelleri ile Şanlıurfa'yı donatmak bu konudaki açığı kapatmak için çaba göstereceğiz. Diğer bir ikincisi ise sulama projeleri Devlet Su İşleri tarafından yürütülen sulama projelerinin hemen faaliyete sokması için tempomuzu arttıracağız” ifadelerini kullandı.

“ARAZİ ANLAŞMAZLIKLARININ ALTINDA DA EĞİTİM YATIYOR”

Şanlıurfa’daki arazi anlaşmazlıklarında da eğitimsizliğin yattığını belirten Vali Şıldak, sözlerine şunları da ekledi “Arazi anlaşmazlığı konularına değinecek olursak Şanlıurfa'da en çok konuşulan ve can sıkan konulardan bir tanesidir. Daha bugün Viranşehir ilçemizde arazi anlaşmazlığı yüzünden bir çatışma oldu hatta bir vatandaşımız hayatını kaybetti iki kişi de yaralandı. Tabi bu geçmişten gelen tarihsel sosyolojik bir sebebin olduğunu düşünüyorum. Artık insanlarımızın köyde olsun, şehirde olsun silaha veya şiddete başvurması kabul edilemez. Hukuk yoluyla anlaşma yoluyla meselelerin çözülmesi lazım. Biz güvenlik önlemleri ile ilgili her türlü önlemimizi alıyoruz ama insanlar kavga etmeyi bir arada yaşayamamayı tercih ettiğinde de buna müdahale etmek her zaman mümkün olmuyor. Konu yine eğitime geliyor tıpkı çevre duyarlılığında olduğu gibi, tıpkı trafikte olduğu gibi, eğitim seviyesi yükseldikçe bu tarz konuların da azalacağını düşünüyorum” dedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak