Vatandaş 2023'te rahat yaşamak istiyor!

TAKİP ET

2022 yılında yaşanan zamlardan dolayı veryansın eden vatandaşlar, 2023 yılında daha iyi şartlarda yaşamak istediklerini ifade etti. Asgari ücrete yaşanabilir bir artış yapmalarını istediler.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, yeni yılda ekonominin düzelmesini, en büyük umutlarının da belirlenecek asgari ücrete tarihi zammın yapılması olduğunu belirtti.  2022 yılında yaşanan enflasyon nedeniyle evlerine ekmek götürmekte zorluk yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, sağlık ile birlikte yaşanabilir bir refah düzeyinin getirilmesini istedi.

Urfalı vatandaşlar, 2022 yılını mutsuz tamamlıyor. 2023 yılına da umutla bakamadıklarını dile getiren vatandaşlar, en büyük beklentilerinin bir an önce ekonominin düzelmesini ve enflasyonun düşmesi olduğunu söylüyor.

2023 yılı için hükümetten güzel haberler beklediklerini ifade eden vatandaşlar, gazetemize verdikleri röportajda şunları kaydettiler.

EKONOMİ İYİ OLSUN

Yeni yılda ekonominin iyi olmasını dileyen İbrahim Aslan, 2022 yılında üst üste gelen zamların olmamasını istedi. İbrahim Aslan “yeni yılda ekonominin düzelmesini, daha eşit şartlarda Müslümanca yaşamak istiyorum. Sürekli bir beklentim Müslüman olduğumuz için Müslümanca yaşamamız lazım olduğunu düşünüyorum böyle bir beklenti içerisindeyim. Ekonomimiz düzgün olmadığı için İslami bir düzen İslami bir yaşam şeriat istiyorum açıkçası” dedi.

“2023 YILINDA GEÇİNMEK İSTİYORUM”

2022 yılında zor şartlarla geçindiğini yaşanan zamlardan dolayı belinin büküldüğünü aktaran Yılmaz Bakar, yeni yılda geçinmek istediğini daha doygun maaşla çalışmak evine ekmek götürmek istediğini belirtti. Yılmaz Bakar, “2022 yılı benim için çok çetin geçti. Çok zor oldu. Yani asgari ücret mevcut asgari ücret ile geçinmekte çok zorlandım. Onun için yeni yılda asgari ücrete yapılacak olan zamla rahatlamak istiyorum” ifadesini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETTE GÜZEL ARTIŞ BEKLİYORUM”

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan diğer vatandaşlar gibi etkilendiğini ifade eden Abdüsselam Özbek, yeni yılda asgari ücrete yapılacak artışın fazla olmasını beklediğini söyledi.

Abdüsselam Özbek, “İlk önce sağlık diliyorum. Ondan sonra ekonominin düzelmesi, zamların olmaması, daha güzel bir yıl olmasını istiyorum. Savaşların olmadığı huzurun, mutluluğun, bereketin fışkırdığı bir yıl olmasını istiyorum. Zaten hükümetimiz her şeye el atmış maaşlar yükselecek, asgari ücret yükselecek. İnşallah her şey çok güzel olacak.” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETTEN MÜJDE BEKLİYORUM”

Yeni yılda büyük beklentileri olduğunu, bunun başında ekonomi alanda vatandaşa yansıyacak maaş artışların olduğunu kaydeden “Mehmet Emin Maraşoğlu “Yeni yılda herkese barış huzur dolu yıllar diliyorum. Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin. Yeni yılda hükümetimizin hayırlı bir müjde vermesini bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Abdüsselam Özbek Şanlıurfa asgari ücret