Vatandaş, AK Parti'nin kazanacağına inanıyor

TAKİP ET

Genel seçimlere kısa bir süre kala partiler seçim çalışmalarına devam ediyor. Ak Parti'nin kalesi olan Şanlıurfa'da vatandaşların partilere bakış açısı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Ak Parti’nin en fazla milletvekili çıkardığı kentlerin başında gelen Şanlıurfa, yaşanan ekonomi sorunlara rağmen yine de Ak Parti’ye olan güvenini yitirmedi ve 2023 yılında Ak Parti’nin iktidara geleceğini ifade eden bazı vatandaşlar tahminlerini gazetemize aktardı.

Şanlıurfa’da vatandaşlar yine bildiğinden şaşmayacağını ifade eden bazı vatandaşlar, genel seçimde Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceklerini belirtti.

Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen Millet İttifakının adayının belli olmaması artık kabak tadı verdiğini ifade eden vatandaşlar 6’lı masanın 1 yıl içerisinde ülkeyi uçuruma götüreceğini ileri sürdü.

Urfa Değişim Gazetesi’nin mikrofonlarına konuşan bazı vatandaşlar 14 Mayıs’ta Ak Parti’nin tekrar güven tazeleyeceğini aktardı.

“OY KAYBETTİ FAKAT YİNE DE KAZANIR!”

Yaşanan ekonomi sıkıntılardan dolayı Ak Parti’nin oy kaybettiğini söyleyen Abdulrezak Yalçınkaya, 14 Mayıs’ta tekrar seçimde 1. Parti olarak çıkacağını söyledi. Yalçınkaya, 14 Mayıs seçimi hakkında şu ifadeleri kullandı: “Normalde ben Ak Parti’ye oy vereceğim, Urfa’da Ak Parti’den başka parti yok. Ak Parti Şanlıurfa’da oy kaybetti mi? Kaybetti ama inşallah iyi olur. Çıkış beklediğimiz parti yok zaten Urfa’da Ak Parti birinci HDP ikinci sırada yer alır” dedi.

MUHALAFET YOK Kİ KAZANSIN!

Ak Parti’nin Genel Seçimlerde güven tazeleyeceğini aktaran Yavuz Kara, muhalefetin olmayışına da şu şekilde tepki gösterdi: “Ak Parti yine kazanacak. Muhalefet yok ki muhalefet kazansın. Bizler reisiyiz ondan başkasına oy vermeyiz. Ondan başka aday da tanımayız” ifadelerini kullandı.

“TEK KURTULUŞ AK PARTİ”

Gerek Şanlıurfa gerek diğer illerde Ak Parti’nin kazanacağını ifade eden Hadi Çalışkan, 6’lı Masa seçimi kazandığı takdirde ülkeyi 1 yılda batıracağını iddia etti.

Çalışkan, “Ak Parti’den başka kurtuluş yok. Ak Parti yine devam edecek gibi görünüyor. Zaten ondan başkası da ülkeyi yönetemez diye düşünüyorum. Allah’ın izniyle Ak Parti yüzde 100 kazanacak.

Muhalefetten herhangi bir şey beklediğimiz yok. Zaten muhalefet başa gelirse 1 yıl içerisinde Türkiye diye bir şey kalmaz” şeklinde konuştu.

“SİYASETTE 1 GÜN BİLE UZUN BİR SÜRE”

Siyaset arenasında her an her şeyin değişebileceğini söyleyen Yahya Beyit, Ak Parti’nin kendi sonunu kendisi hazırladığını söyleyerek, seçime kadar her şeyin değişebileceğini kaydetti. Yahya Beyit, “Ak Parti kendi sonunu kendisi hazırladı. Günde bir parti ile konuştu günde birisiyle bir araya geldi.

Yine de siyasette 1 gün uzun bir süredir. Ne desek yalan olur diye düşünüyorum. 14 Mayıs’a kadar daha çok zaman var. Bakalım ne olacak göreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Millet İttifakı Şanlıurfa Ak Parti Genel seçimler