Vatandaş: Bu kış üşüyeceğiz!

TAKİP ET

Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte elektrik, doğalgaz ve kömür fiyatlarının yüksek olması nedeniyle gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, bu kış üşüyeceklerini kaydetti. Çocuğumuzun boğazından kısıp faturayı ödediklerini belirten vatandaşlar, battaniyeye sarılarak geçireceklerini ifade ettiler. Doğalgaz, elektrik ve yakacak fiyatlarının ateş pahası olduğunu da vurgulayan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı.

Yaz mevsiminin bitmesine kısa bir süre kala vatandaşları kış hazırlıkları telaşı sardı.Doğalgaz ve elektriğe gelen zamlardan sonra odun ve kömüre gelen zamlar vatandaşı iyice tedirgin etti. Odun ve kömür fiyatları petrol fiyatlarının tavan yapmasıyla birlikte gecen senedeki fiyatların iki katına çıktı.

Doğalgaz, elektrik ve odun, kömür fiyatlarına gelen zamlardan sonra ne yapacaklarını şaşıran vatandaşlar kışı ayı gelmeden zamların üşüttüğünü söyledi.

BATANİYE İLE ISINACAĞIZ!

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan  Meral Alparslan yaşanan zamlardan dolayı ne yapacaklarını şaşırdıklarını artık ısınmak için sadece battaniyelere sarılacaklarını söyledi.

Meral Alparslan sözlerine şöyle devam etti.“Ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Bütün kış boyunca bataniye ye sarılıp geçireceğiz. Çocuğumuzun boğazından kısıp faturaları ödüyoruz.  Ben kışın ortasında çocuklarımı karda kışta yürütmek zorunda değilim. Tüm kışı bataniye ile  geçirmek zorunda değilim. Benim eşim sadece faturalara çalışıyor yaz kış demeden faturaları ödemeye çalışıyor ve yine de yetişemiyoruz.”

FATURALAR CEP YAKIYOR

Odun ve kömüre gelen zamlardan yakınan Mehmet Gök de  “Biz soba kullanıyoruz. Bildiğim kadarıyla odun ve kömüre de zam geldi. Bu sene nasıl ısınacağız bilemiyorum. Faturalar karşısında zorlanıyoruz ama mecburen ödeyeceğiz. Gerekirse kredi çeker  yine faturaları öderiz. Ödemek zorundayız ve gün geçtikçe her şeye zam geliyor zamlanmayan bir şey kalmadı. “ dedi.

EVLER DEĞİL ARTIK YÜREKLER ISINMAYACAK

Yaşanan zamların önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Vedat Kızmaz ise  “Bu durumların düzelmesi için bu zamların bir  an önce düşmesi gerekiyor. Şanlıurfa’da daha çok odun, kömür, tezek yakılıyor doğalgaz alt yapısı daha yeni yeni yerleşmeye çalıştırılıyor. Bazı sokaklarımızda daha doğalgazın D’ si bile yok. Durumu iyi olanlar evin içinde şortlarla gezecek durumu iyi olmayanlar da bataniyeye sarılıp tüm kışı geçirecek. Bizler içerde ısınırken o soba yakmayan kardeşlerimiz için bizler de ısınmamış olacağız” şeklinde konuştu.

YAŞANILANLAR HAKTIR

Yaşanan zamlardan iktidarı sorumlu tutan Cevher Lak da  “Millette akıl olsa millet durumu anlar. Bu zamları yapanları ülkeyi bataklığa sürükleyenleri başa getirmesinler. Herkese müstahaktır. Cebimizde yakacak alacak paramız yok. Bizim milletimiz daha uzun kuyruklar oluşturup bir bayat ekmek almak için birbirlerini eziyorlar kalkıp birde yakacak mı alacak.  Millet artık perişan soğuktan donarız her halde yapacak bir şey yok.” İfadesini kullandı.

ZOR BİR KIŞ BİZİ BEKLİYOR

Zor  bir kış beklediklerini söyleyen Medine Çağlar artık zamlardan gelmesine alıştıklarını ve görünen o ki zor ve çetin bir kış yaşayacaklarını belirti.

 Medine Çağlar sözlerine şöyle devam etti.“Sadece Urfa’da değil bu sene dünyanın dört bir yanı nasıl ısınacak bilemiyorum. Günden güne her şey zamlanıyor. Bugünün etiketi yarına değişiyor burada hiçbir şey iki gün aynı yerde kalmıyor. Bu durumun ne kadar süreceğini bilmiyorum ama zor bir süreç bizleri bekliyor Allah sonumuzu hayretsin daha kış gelmeden doğalgaza zamlar gelmeye başlandı  bakalım kışın sonuna kadar  daha kaç kez zam yapılacak. Yazın bile 600-700 arası geliyordu kışın 1500 bulur herhalde.”

Şanlıurfa soğuk hava kış