Vatandaş düşük ayarlı altına yöneldi!

TAKİP ET

Şanlıurfalıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan altının fiyatı yükselmeye devam ediyor. Kentte kuyumculuk yapan esnaf Veysel Zeynepli ise Şanlıurfalıların artık düşük ayarlı altına yöneldiklerini söyledi.

Son dönemlerde dünya da yaşanan ekonomik kriz ve piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle vatandaşların en çok tercih ettiği ve güvenilir liman olarak gördüğü altında da iniş çıkışlar olsa da en altın daha çok yukarı yönlü hareket ediyor.

Şanlıurfa’da düğünlerin vazgeçilmez takısı olan altının yükselmesi maddi imkanı olmayan vatandaşları farklı alternatiflere yönlendirdi.

Şanlıurfa’da evlenecek çiftler, eskiden 22 ayar altın tercih ederken şimdilerde daha düşük akçeli altına ya da imitasyona yöneldiler.

Eyyübiye ilçesine bağlı Balıklıgöl mevziisinde bulunan tarihi Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan esnaf Veysel Zeynepli konuya ilişkin Urfa Değişim mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşların daha düşük ayar altına yöneldiğini vurguladı.

“DÜĞÜN SEZONUNUN AÇILMAMASI NEDENİYLE ALTIN SATIŞLARIMIZ BİRAZ AĞIR DURUMDA”

Şanlıurfa’nın tarihi Kapalı Çarşısında kuyumculuk yapan Veysel Zeynepli, Urfa Değişim mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Şu anda kış mevsimi olması ve altın fiyatının bir hayli yükselmesi sebebiyle altın satışlarımız biraz ağır işliyor ama yine de işlerimiz o kadar kötü durumda değil. Şu anda mevcut 24 ayar altının gramı 2 bin 25 TL, 22 ayar altının gramı bin 900 TL’den başlıyor.

Cumhuriyet altını 13 bin 500, yarım 6 bin 750, çeyrek ise 3 bin 400 TL’den satıyoruz. Kış mevsimi olması sebebiyle ve düğün sezonunun açılmaması nedeniyle altın satışlarımız biraz ağır durumda ama düğün yapacaklara tavsiyemiz altın alacaksanız eğer şimdiden almaya başlayın.

Çünkü fiyatlar daha fazla yükselecek ve vatandaşlara gelip düğün için altınlarını şimdiden almalarını tavsiye ediyoruz”

“URFALILAR ALTINI YATIRIM AMAÇLI TERCİH EDİYORLAR”

Yerel seçimlere kadar gram altının 2 bin ile 2 bin 250 TL arasına kadar çıkmasını beklediğini söyleyen Kuyumcu Zeynepli, “Yerel seçimlerin ardından ise 2 bin 500 bandında seyretmesini tahmin ediyoruz. Zaten şuanda Urfalılar altını yatırım amaçlı tercih ediyorlar ve altın en güvenilir liman diyebiliriz.

Kimse altından kolay kolay vazgeçmiyor ama diğer yandan ise altının fiyatı bayağı yükselmesi maddi durumu kötü olanlar için imitasyona yönlendirebiliyor.

Ama imitasyon altında bir süre takıldıktan sonra artık rengi gidiyor, kararmaya başlıyor onun için vatandaşlar gücünün yettiği kadar yine altın almaya çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

“ŞANLIURFALILAR DÜĞÜNLERDE DAHA GÖSTERİŞLİ VE DÜŞÜK AYARLI ALTIN TAKMAYA BAŞLADI”

Şanlıurfalıların 22 ayar altının yükselmesinden kaynaklı daha düşük ayar altına yöneldiğinin altını çizen Kuyumcu esnaf Veysel Zeynepli, “ Altının bu kadar yüksek olması bizi de biraz zarara uğrattı çünkü müşteri kaybımız oldu düğünlerde ise daha gösterişli ve düşük ayarlı altınlar takılmaya başladı.

Düşük ayarlı dediğimiz sekiz 8 ayar altın, 14 ayar altın ve 18 ayar dediğimiz altına yöneldiler. Şu anda 14 ayar altının gramı bin 200 TL, 18 ayar altının gramı ise ortalama bin 750 TL bandında ve Şanlıurfalılar artık daha düşük ayar altına yöneldiler buda haliyle 22 ayar altına olan talebi düşürdü denilebilir” dedi.

Vatandaş düşük ayarlı altın