Vatandaş: Hayat devam ediyor

TAKİP ET

Yaşanan zamlardan karşısında buz gibi eriyen asgari ücret vatandaşların yüzünü bu bayram yere düşürecek gibi gözüküyor. Dar gelirli vatandaşlar kurban kesememenin sıkıntısını yaşarken aile büyükleri ise çocuklarına ve torunlarına harçlık verip verememenin endişesini yaşıyor. Her şeye rağmen hayatın devam ettiğini belirten vatandaşlar, torunlarının yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar bu yıl sevdiklerine harçlık verememe korkusuyla baş başa kaldı.

Kurban bayramına kısa bir zaman kala nasıl kurbanlık alacaklarını kara kara düşünen vatandaşlar, sevdiklerine harçlık vermeme durumuyla karşı karşıya kaldıklarını aktardı.

Enflasyonun tavan yaptığı bu sıralar vatandaşların tek derdi temel ihtiyaç ürünlerini nasıl alacakları oldu. Kurban Bayramının yakınlaşmasıyla derin düşüncelere dalan Urfalı vatandaşlar bayramda sevdiklerine harçlık veremeyeceklerini vurgusunu yaptı.

Urfa Değişim Mikrofonlarına konuşan Zeki Doğan yaşanan zamlardan çok etkilendiğini, fakat yine de torunlarını sevindirmek için harçlık verebilecek durumda olduğunu aktardı.

“HAYAT DEVAM EDİYOR”

Zeki Doğan sözlerine şöyle devam etti. “Çocuklarıma torunlarıma bayram harçlığı verebilirim tabi ki de Yaşanan zamlar tabi ki bizleri etkiledi. Ama çalışıyoruz. İsyan etmiyoruz. Sonuçta hayat devam ediyor.”

“KİMİ VEREBİLİR KİMİ VEREMEZ!”

Her insanın parası olacağı diye bir düşüncenin olmadığını belirten Mehmet Çelik de “Şimdi her insanın parası olacak diye bir kaide yok. Olan verebilir. Olmayanlarda veremez. Şimdi geçmişe baktığınız zaman ben bir terlik alamıyordum. Biz 7 kardeştik çocuk bezi yoktu. Şimdi ben rahatlıkla alabiliyorum. Herkesin durumu aynı olmadığı için kimi veriyor kimi veremiyor. “ dedi.

Yaşanan zamlardan dolayı kıvrandığını söyleyen Mahmut Demir ise “Bayram geliyor eşe dosta hayır harçlık veremiyorum. Yaşanan zamlar ortada nasıl harçlık verebilirim” ifadesini kullandı.

“HARÇLIKLA BERABER TATİLE GÖNDEREBİLİRİM”

Her şeyin güllük gülistanlık olduğunu aktaran Hasan Kubat çocuklarına harçlık vermenin yanı sıra tatile bile gönderebileceklerini iddiaya etti.

Kubat sözlerini şöyle sürdürdü. “Bayramda çocuklarıma yakınlarıma harçlık verebiliyorum. Hem de çok iyi verebiliyorum. İsterlerse onları tatile de gönderebilirim.  Maşallah her şey ful yahu. Her şey mükemmel, asgari ücret çok iyi. Engelli olanlar maaş alıyor, emekli olanlar alıyor. Adam her kesimden insanlara para veriyor.”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa asgari ücret Dar gelirli vatandaşlar