Vatandaş kayyumu yetersiz buldu!

TAKİP ET

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Suruç Belediyesinin çalışmalarını yetersiz bulduğunu kaydetti. İlçe halkının şikayeti genel olarak haşereye karşı ilaçlamanın olmaması ve yolların düzgün bir şekilde yapılmaması şeklinde oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak, yerine kayyum atanan Suruç Belediyesinde kaymakam Kenan Aktaş’ın çalışmaları vatandaşın büyük bir kısmı yetersiz bulurken bir kesim ise çalışmaları yeterli bulduğunu ancak başkanın yanlış yönlendirildiğini ileri sürdü. Başkanın iyi niyetli biri olduğunu söyleyen vatandaşlar, çalışma noktasında sınıfta kaldığını söylediler. Özellikle sinekle mücadele ve yol konusunda belediyenin sınıfta kaldığını ifade ettiler.

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Suruç ilçesinin sakinleri Kaymakam aynı zamanda Belediye Başkanı Kenan Aktaş’ın bir kayyuma göre yetersiz kaldığını aktardı.

“KÖYDE SİVRİSİNEKLERDEN UYUYAMIYORUZ”

Belediye Başkanı Kenan Aktaş’ın yüzünü dahi görmediğini belirten Ömer Tiler “Ben Suruç’un köyünde oturuyorum. Ne ben belediye başkanını görmüşüm ne o beni görmüş. Köyde sivrisineklerden uyuyamıyoruz. Köylere ne yazık ki hizmet sunulmuyor. Köylerin çoğu zaten su ile dolmuş ondan dolayı her yerde sivrisinekler var belediye ilaçlama yapmıyor” dedi.

YOLLAR YARIM YAMALAK YAPILIYOR

Belediyenin yolları yeteri kadar yapmadığını, yolların bozuk olduğunu söyleyen Necmettin Karadağ ise “Yeni belediye başkanı yolları kazdı. Yollar yarım yamalak yapılıyor. Verilen ihalelerin çoğu daha doğru düzgün yapılmadı. Devletin parasına yazık ya. Adam yeri yapıyor, kanal yapmıyor. Bu para nereye gidiyor, boşa gidiyor. Bir daha onu kazacak bir daha yapacak” ifadelerini kullandı.

“BİRAZ DAHA ÇALIŞIRSA DAHA GÜZEL OLUR”

Esnaf Müslüm Unutur da Kaymakam beyin çalışmalarının yetersiz bulduğunu aktarırken sözlerine şöyle devam etti, “Kaymakam beyin çalışmalarını yetersiz görüyoruz. Kayyuma göre yetersiz. Biraz daha çalışırsa daha güzel olur.”

Harun Fırat ise kaymakam beyin çalışmalarını beğendiğini, fakat belediyede kaymakam beyin ekibinin yanlış işler yaptığını belediye başkanını yanlış yönlendirildiğini iddia etti.

“KAYMAKAM BEY İYİDİR FAKAT YANINDAKİLER İZİN VERMİYOR”

Harun Fırat “Kaymakam bey iyidir. Fakat yanındakiler izin vermiyor bazı şeylerin halka ulaşmasını. Serbest bıraksalar kaymakam bey vatandaşın işini gücünü hal edebilecek bir insan. Suruç’un ihtiyaçları çoktur. Öncelikle Suruç Ölüm Yolu işsizlik, uyuşturucu, doğalgaz içme sorunu gibi birçok sorunla boğuşuyoruz. Kaymakam beyin Suruç’un ihtiyaçlarını görüp üst mercilere ulaştırması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Suruç Belediyesi Müslüm Unutur Şanlıurfa