Vatandaş kısmi af istiyor

TAKİP ET

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, genel af yerine kısmi af çıkmasını istediler. Kadın cinayeti, hırsızlık ve devlete ihanet edenlerin af kapsamı dışında bırakılarak mahkûmiyet süresi az kalmış hafif suçlardan içeride kalan mahkûmların affedilmesini istedi.

Kadın cinayeti, hırsızlık, devlete ihanet gibi suçların affa girmemesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, mahkumiyet süresi az kalan ve hafif suçlardan içeri giren kişilerin affedilmesini isteyen vatandaşlar hükümete bu yönde af çıkarılması için çağrı yaptı.

27 yaşındaki oğluna 12 yıl ceza verildiğini söyleyen Fatma Zehra Tepiş, af çıkmasını istiyorum diyerek, “Af çıkmasını istiyorum oğlum cezaevinde 12 sene verdiler. Daha 27 yaşında bundan birkaç gün önce kalp ritimleri zayıfladı hastaneye kaldırdılar. Af çıkmasını istiyorum bütün anneler adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum buradan eğer yardımcı olursa af çıkarsa çok dua ederim. Zaten bütün oylarımızı Recep Tayyip Erdoğan’a veriyoruz. İnşallah yine o kazanır başka bir istediğim yok. Benim zaten tek oğlum var. Allah rızası için lütfen sesimizi duyun ceza evindekilerine af çıksın benim oğlum daha çok genç” dedi.

UYUŞTUCU SATANA VE TACİZCİYE ÇIKMASIN
“Genel af bazı kesimlere çıkmalı bazılarına ise çıkmamasını istiyorum” diyen Halil Tekbaş, “Benim oğlum mahkum, uyuşturucu, çocuk tacizcisine ve insan tacizine çıkmasın ama diğerlerine çıksın. Adam namus için gittiği yerde cinayet işlemiş veya iftira atılmış içerde yatan bir sürü mahkumlar var, yani onların çıkmasını istiyorum. Diğerleri çıkmasın” ifadelerini kullandı

Muhittin Yıldırım ise, “Hırsızlıktan, tacizden hak edenlerin cezasını versinler” dedi.

“GENEL AF İLE BİR ŞANS VERİLMELİ”
“Genel af bence çıkmalı” diyen Meriç Esen, “bir kez daha insanlara şans verilmeli, daha çok toplumu bilinçlendirmek ben daha çok ona inanıyorum. Çocuk istismarına ve kadına şiddete çıkmamalı bence.  Çünkü çıksalar yine yapacaklar aynı şeyleri tedavi olmaları lazım onların o tarz şeyler çıkmamalı diğerleri çıkmamalı”

“GENEL AF İÇİN BİR KRİTER OLMALI”
“Genel af çıkmalı ama nasıl çıkmalı, şimdi bugün herkes biliyor ama bunu kriterlerinde olması gerekiyor” diyerek sözlerine başlayan İbrahim Halil Kaya, “Benim fikrim şu anda bir pandemi dönemi yaşanmakta, bu şekilde herkes yokluğun içine girdi. Bankalar dağıldı, para alıp veremedik, sıkıntıya girdik çoğu kişi özel yerde çalışmak istiyor ama olmuyor ondan dolayı da icra kâğıtları geliyor. Adam borcunu verebilse çıkartılsa herkes işe girer borcunu verir herkes yeni bir düzene başlar bence af belirli şekilde verilmeli”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa genel af