Vatandaş: Muhalefet yetersiz kalıyor

TAKİP ET

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, muhalefetin sorunları belirtme noktasında yetersiz kaldığını ileri sürdü. Kimi zaman yeterli olduğunu ancak çoğu zaman yeterli kalmadığını söyledi. Bir vatandaş, 'eğer muhalefet yeterli olsaydı şu an bu durumda olmazdık' dedi.

Yaşanan enflasyon ve dar boğaz nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten vatandaşlar, muhalefetin güçlü olmaması nedeniyle bugünleri yaşadıklarını ifade etti. Asgari ücretlinin enflasyon nedeniyle dibi yaşadığı bugünlerde meclise muhalefetin yeterince çalışılmadığı belirtildi. Şanlıurfa’da da muhalefetin kentin sorunlarını gündeme taşıma noktasında yeterli bulmayan vatandaşlar, Başkanların ve vekillerin daha fazla esnaf ve halk içinde olması gerektiğini vurguladılar.

Urfa Değişim Gazetesine konuşan Ali Doğan, Sinan Kubat ve Mehmet Çelik, genel anlamda muhalefeti yeterli bulmadıklarını ifade etti. İşte vatandaşın muhalefet ile ilgili yorumları şu şekilde:

Güçlü bir muhalefetin olmadığını belirten Ali Doğan, “Şanlıurfa’da muhalefeti yeterli bulmuyoruz. Güçlü bir muhalefet yok yani onun için Şanlıurfa’da güçlü bir muhalefet bulmak zor gerçekten” dedi.

“MUHALEFET OLSAYDI BU DURUMDA OLMAZDIK”

Muhalefet sağlam olmadığı için bu halde olduklarını iddia eden Sinan Kubat, “Ben muhalefeti beğenmiyorum. Sağlam bir muhalefet olsaydı şuan bu durumda olmazdık. Bir iki kere oy verdik pişman oldum. Şuan vicdan azabı çekiyorum. Ev geçindirmek çok zor. Maalesef bıçak kemiğe dayandı. Asgari ücret ile çalışıyorum 1500 TL ev kirası veriyorum. Ayrıca benim evimin üzerinde haciz var 1500 TL oraya gidiyor. Yani ayda 2 bin lirayla geçiniyorum. 3 tane çocuk var biz nasıl geçineceğiz. Ya çalışacaksın ya sürüneceksin” ifadelerini kullandı.

BAZI KONULARDA YETERSİZ KALIYORLAR

Muhalefetin bazı konularda çok yetersiz kaldığını ifade eden Mehmet Çelik ise “Muhalefet bazı konularda yeterli bazı konularda çok yetersiz kalıyorlar. Vatandaşla iç içe bağlı olmaları gerçekten iyi. Fakat bazı konularda yetersizler. Bu biraz daha vatandaşa da bağlı insan kendisini nasıl ifade ederse öyle anlarsın. Kimi insanımız kendisini ifade edemiyor. Yine de muhalefetin onların içine inmesini ben gayet iyi buluyorum.”

muhalefet iktidar şanlıurfa