Vatandaş: Siverek'te hizmetler yetersiz!

TAKİP ET

Siverek'te gazetemize konuşan vatandaşlar, ilçe belediyesinin hizmetlerinden memnun olmadıklarını aktardı. Hizmetlerin seçimden seçime geldiğini aktaran vatandaşlar, yollar ve kaldırımların berbat halde olduğunu ilçede işsizliğe yönelik çalışmaların ise yetersiz kaldığını söyledi.

Yıllardır il olmak için uğraş veren ve çabalayan Şanlıurfa’nın en büyük ilçeleri arasında yer alan Siverek’i vatandaşlara sorduk. İl olmaktan çok Siverek’i sorduğumuz sorularda halk genel olarak Siverek’in geri kalmışlığından ve hizmetlerinden memnun olmadığı görüldü.

Hizmet bakımından en geride kalan ilçeler arasında yer alan Siverek’te yolların bozuk olması, parkelerin sökülmesi, fayanslar arasında su sıçraması, işsizliğin fazla olması ve turizm yatırımlarının yetersiz kaldığı ilçede gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, ilçe belediyesinin hizmetlerinden memnun kalmadıklarını ifade ettiler. Siverek tarihinde ilk kadın belediye Başkanı olan Ayşe Çakmak’ın halk arasında ara sıra dolaştığını ifade eden vatandaşlar, hizmet konusunda bir icraat görmediklerini aktardı.

Urfa Değişim Gazetesi mikronlarına konuşan vatandaşlar, ilçede yapılan hizmetleri şu şekilde aktardı.

“BELEDİYE BAŞKANI GEZİYOR AMA ÇÖZÜM YOK!”

Siverek’te yapılan hizmetlerden memnun olmadığını ifade eden Cuma Akgün, “Yolların düzelmemesi,  elektriklerin kesilmesi, suların kesilmesinden hiç kimse memnun değildir. Belediye başkanı halkın içerisine katılsa da bir önemi yok, durumumuz zaten ortadadır. Belediye için sadece seçimler yaklaştı diye çalışmalar yaptığını fark ettik,  Belediye başkanın gezdiği oluyor ama sorunların çözüldüğü görünmüyor, işsizlikle ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor, gençlerimiz hepsi dışarıya çıkıyor” dedi.

“3-4 YIL BOYUNCA SİVEREK’İ YIKTILAR HER YER ÇUKUR”

Siverek’te yapılan işlerin ehil kişilere verilmediğini aktaran Erkan Müjdeci, “Siverek belediyesinin hizmetlerinden memnun değiliz. Siverek de yapılan işleri kendi işin ehline vermiyorlar, bir tane fayans kalktığı zaman onları işin ehline verseler daha iyi olur kalkıp Afgan’a, Suriyelilere boşta insanlara veriyorlar iş olsun diye, yaklaşık 4-5 yıldır alt yapı çalışmaları oldu, elektrik 2-3 metre alta alındı, 3- 4 yıl boyunca Siverek’i yıktılar her yer çukur, daha yeni yeni kendine gelmeye başlıyor ama halen kalıntılar var,  yaptıkları yerlerde zaten arızalı, bir yere bastığın zaman su sıçrıyor Belediye başkanını bir kere tek gördüm, bir sıkıntınız var mı diye sordu? Sorduğu gibide zaten dışarı çıktı, sıkıntımızı daha anlatamadık” ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINDAN HİÇ MEMNUN DEĞİLİM

Çalışmaların bir türlü bitmemesinden yakınan Harun Çakmak ise hizmetlerden memnun olmadığını aktararak, “Siverek’te yapılan hizmetlerden memnun değilim, eski Siverek daha güzeldi, kazı çalışmaları hiç bitmiyor, arabalar sürekli sanayide, park çalışmaları hiç yok, belediyenin çalışmalarından hiç memnun değilim, belediye başkanını hiç halkın içine girdiğini görmedim, yeni sanayiye de geliyor gelse sadece ilk tarafta ki esnafların yanına gidiyor, diğerlerine girmiyor, işsizlikle ilgilide belediye alım yapıyordu 4 defa belediyeye gittim iş başvurusu yaptım, 4 defa da dediler alım yok, iş başvurusu da yapıldığını biliyordum bir türlü belediye başkanıyla görüşemedim.”

YENİ BAŞKANI SOKAKLARDA GÖRMÜYORUZ!

Seçime kısa bir süre kala çalışmaların başladığını ifade eden Kerim Akgün, eski başkanın çarşıya indiğini ancak yeni başkanın kimseyi sormadığını ifade ederek şöyle konuştu, “Siverek’te yapılan hizmetlerden memnun değilim, sahibi yok kimse hiçbir şey yapmıyor, seçime 6 ay kaldı daha yeni yeni yolları yapmaya başladılar, daha önce neredelerdi belediye başkanımızla sadece bir kere tek karşılaştık, esnafım burada eski belediye başkanımız çarşıya inip esnafın durumunu sorardı ama şuanda kimse bizi sormuyor, işsizlikle ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor, Siverek ilçesinde hiçbir değişiklik yok, her şey aynı, her gelen aynı şeyi söylüyor” diye konuştu

İLÇEDE EKSİKLİKLER ÇOK FAZLA!

İlçenin eksiklerini çok fazla olduğunu belirten Ferhat Tepeaşan ise şunları aktardı, “Siverek’te yapılan hizmetlerin bir kısmından memnunum, bir kısmından memnun değilim, Siverek artık çok büyüdü ve gelişti nüfus sayımı arttı, bu nüfus sayımından dolayı da her şeye yetişemeyebiliyor, eksiklerini görüp hızlı bir şekilde bunları gidermelerini rica ediyoruz. Yol çalışmaları tam bir şekilde düzelmiş değil, eksiğimiz çok fazla yollarla ilgili belediyemiz olsun fen işleri olsun bu konuda biraz daha hassas davranırsa daha iyi olur.”

BELEDİYENİN HİZMETLERİNDEN MEMNUNUM!

Siverek’e yapılan hizmetlerden memnun olduğu kaydeden Kasım Burhankulu ise işsizlikle ilgili çalışmaların yapıldığını kaydederek, “Siverek’te yapılan hizmetlerden memnunum fakat biraz işsizlik fazla işsizlikle ilgili de bildiğim kadarıyla organize sanayi yapılıyor. bir kaç tane tekstil fabrikası gelecekmiş, fabrikada çalışacak insan olacağından az da olsa biraz daha işsizliğin az olacağını düşünüyorum. belediye başkanımız halkın içinde geziyor Allah razı olsun sorunlarımıza bakıyor” sözleriyle son verdi.

“İŞSİZLİKLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR, GENÇLERİMİZ PERİŞAN”

Geçen belediye başkanına bozuk kaldığımı gösterdiğini yapılması için başkanın talimat verdiğini ancak bugüne kadar bir değişiklik olmadığını sözlerine ekleyen Ahmet Akgün ise sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siverek’te hiçbir hizmet görmüyorum. Geçen belediye başkanımız geldi. Bu kaldırımdan bir sürü kişi yere düşüyor. Dedik burayı yapabilir misiniz yanındaki personele söyledi hemen yapıyoruz dedi. Hiçbir şey yok ne gelen var ne giden. Park sıkıntımız çok, yol çalışması sıfır, sadece seçimden seçime asfalt yapıyorlar o kadar, belediye başkanı halkın içine seçimden seçime görüyoruz.  Şu ana kadar hiçbir farklılık yok, her şey aynı işsizlikle ilgili hiçbir şey yapılmıyor, gençlerimiz perişan, dışarı çıkıyor iş bulmak için buraya 2 tane fabrika yapsalar gençler hepsi çalışsa dışarıya da çıkmamak için 2 fabrika kursalar çok güzel olur. Turistlik alan olan Takoran vadisine turistlerin geldiği yok, esnaf olarak kazanmıyoruz halkımızı burada göremiyoruz hepsi mevsimlik işçiler senenin 3 ayı buradalar belediye başkanımızdan tek ricam bu bozuk olan kaldırımı yapsın” dedi.

Siverek röportaj Şanlıurfa Belediye başkanı