Vatandaş yeni başkan seçilen Gülpınar'ı değerlendirdi

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre YRP adayı Mehmet Kasım Gülpınar kazandı. Urfa Değişim ekibi olarak vatandaşlara, 'Mehmet Kasım Gülpınar Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı oldu ne düşünüyorsunuz' diye sorduk. İşte vatandaşların seçim yorumları

31 Mart'ta Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar sandık başına giderek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

Şanlıurfa’da ise birbirinde iddialı isimler Büyükşehir için yarışmaya başladılar. Sandıkların yüzde 100 açılmasının ardından Yeniden Refah Partisi Adayı Mehmet Kasım Gülpınar ise yüzde 38.76‘lık bir oy alarak başkanlığını garantiledi.

Urfa Değişim ekibi olarak sokağın nabzını yoklamaya devam ediyoruz. Mikrofonlarımızı uzattığımız vatandaşlara, Mehmet Kasım Gülpınar Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı oldu ne düşünüyorsunuz” diye sorduk kimisi yerinde bir karar olduğunu ve Şanlıurfa için yerinde bir seçim olduğunu düşünürken kimisi ise verilen kararın yanlış olduğunu söyledi.

“MEMLEKETİMİZİN HİZMETE İHTİYACI VAR VE HİZMETLERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRECEĞİZ”

“31 Mart yerel seçimlerde oyumuzu kullandık, belediye başkanlarımızı seçtik ve her şeyden bir ders çıkartmak gerekiyor, inşallah hakkımızda hangisi hayırlıysa o olur” diyen Halil Hacıkamil isimli vatandaş, “Memleketimizin hizmete ihtiyacı var ve hizmetleri önümüzdeki günlerde göreceğiz. İnşallah halk beklediğini bulur, oy verdiğimize değer. Şanlıurfa’da oyunu değişimden yana kullandı ve bir beklenti içerisinde inşallah beklediğini karşılar. Beklentiler olumlu yönde olur ve memleket hizmet kazanır yine de hakkımızda hangisi hayırlıysa o olsun” açıklamalarında bulundu.

“KASIM GÜLPINAR’IN DA ŞANLIURFA’YA HİZMET EDECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORUM”

Hüseyin Sarar isimli vatandaş ise, “Şanlıurfa’da Zeynel Abidin Beyazgül’ün kaybetmesinin sebebi geçtiğimiz sene selde onlarca kişi hayatını kaybetti ama belediye çalışanları hiç yoktu, hizmet eksikti ve onun için Beyazgül gözden çıkarıldı. Şanlıurfa’da hizmette çok geride kalmış çünkü hizmet eksikliği çok, özellikle kenar mahallelerde hiçbir şekilde yatırım yapılmadı. Sadece zengin kesime hitap etti. Ben Yeniden Refah Partisi adayı Kasım Gülpınar’ın da Şanlıurfa’ya hizmet edeceğini tahmin etmiyorum. Sonuçta oda AK Partinin devamı sayılır çünkü AK Partiden geldi. Şu anda konuşuyor, projelerini tanıtıyor ama üç beş gün sonra hepsi aynı şeyi yapıyor. Bugüne kadar Şanlıurfa’da belediye başkanlığı yapmış hiç kimse Şanlıurfa’ya bir faydası dokunmadı. Gaziantep Büyükşehir belediyesinden biri Milletvekili oldu mu o şehre iş merkezi olsun, yatırım olsun, istihdam olsun, yatırım yapıyor, biz ne yapıyoruz tek yaptığımız şey para yemek.” dedi.

“ŞİMDİKİ SİYASETÇİLERİN HİÇBİRİ ŞANLIURFA’NIN HAKKINDAN GELEMEDİ”

“Ben bir vatandaş olarak Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanlığı için hiç hayırlı olmadığını düşünüyorum” ifadelerine yer veren Cemal Gümüşkolan açıklamasının devamında, “Zeynel Abidin Beyazgül’ün kaybetmesinin sebebi ise çalışmadı, tembellik etti eğer sen o koltuğa geçiyorsan vatandaş senden hizmet bekler bir beklenti içine girer ama sen hizmet etmeyip işini masanın altından yürütürsen işin yürümez.  Şanlıurfa peygamberler şehri ve bu şehri iyi bir şekilde değerlendirmek lazım ama şimdiki siyasetçilerin hiçbiri Şanlıurfa’nın hakkından gelemedi” yorumunu yaptı.

“ŞANLIURFA’NIN HER TARAFI SORUN, BUNLARI SAYMAYA KALKSAK BİTMEZ”

Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı olmasının çok iyi olduğunu ve olması gerekenin bu olduğunu ve daha fazla değişim olacağı yönünde temennilerde bulunan Mehmet Duru isimli vatandaş, “Zeynel Abidin Beyazgül’ün kaybetmesine büyük sebebi yemekten başka bir şey yapmıyordu ne bir temizlik ne bir hizmet hiçbir şey yoktu. Çarşıyı pislik götürüyor inşallah bundan sonraki süreçte daha iyi olur ve Şanlıurfa gereken hizmeti alır. Şanlıurfa’nın her tarafı sorun bunları saymaya kalkarsak bitmez.” ifadelerinde bulundu.

“ŞANLIURFA DEĞİŞİMDEN YANA GİTTİĞİ İÇİN DEMEK Kİ EKSİKLİKLERİ VARMIŞ”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, “Memleketimize, şehrimize, ülkemize hangisi hayırlıysa Rabbim bize onu nasip etsin. Zeynel Abidin Beyazgül olsa da AK Partili Kasım Gülpınar için çok da bir şey söylemeye gerek yok zaten ikisi birbirinin devamı. Mutlaka düşenin bir sıkıntısı vardır bence önlerine iyi bakmaları lazım. Başkan ve çevresindeki dostlara iyi analiz yapması gerekir. Yoksa kimse şikayetçi değildi ama Şanlıurfa değişimden yana gittiği için demek ki eksiklikler varmış. Mehmet Kasım Gülpınar yıllardır AK Partide nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz. Kendi bölgesine kendi insanına zararı olmadığı gibi faydasının olabileceğini düşünüyorum. Umarım memleketimize hayırlı olur. Memleketimizde güzel şeyler olur. Kasım Gülpınar herkes tarafından sevilen bir insandır. Biz de onun yolundan gideriz inşallah. Kendilerine başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Urfa Değişim Mehmet Kasım Gülpınar Şanlıurfa