Vatandaş: Yerel yönetimler çalışmıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da başta kentsel dönüşüm, doğal gaz talebi, altyapı eksikliği, parkların bakımsızlığı, bozuk yollar gibi sorunlar ile boğuşan vatandaşlar isteklerini ve belediyelerin çalışmaları hakkında Urfa Değişim mikrofonlarına konuştu.

Dezavantajlı mahallerde yaşayan vatandaşların doğalgaz sorunu ve altyapı en çok vatandaşların dilendirdiği konuların başında geliyor. Mahallelerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Şanlıurfalı vatandaşlar temizlik ve otopark sorununa da değindi.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını yetersiz bulan vatandaşlar kırsal mahallelerinde üvey evlat muamelesi gördüğünü ileri sürdü. Yıllardır birçok sorun ve sıkıntıyla boğuştuklarını söyleyen vatandaşlar, belediyelerin gereken yerlerde çalışma yapmalarını, sorunlara derhal çözüm bulmaları gerektiğini aksi taktirde seçimde destek çıkmayacaklarını söyledi.

“SANALDA HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK, GERÇEKTE BİR ŞEY YOK!”

Belediyelerin yaptığı reklamlarla vatandaşın gözünü boyamaya çalıştığını ve sosyal medya da her şeyin güllük gülistanlık olduğunu fakat gerçekte ortalıkta çalışma olmadığını ileri süren Sedat Polat, Abide Park çalışması hariç, belediyelerin hiçbir çalışmasını yeterli görmediğini kaydetti.

Sedat Polat, belediyelerin çalışmalarını şu şekilde yorumladı: “Belediye çalışmalarından Abide Park’taki çalışma beni memnun etti. Takip ediyoruz ama gözle görülecek bir şey bulamıyoruz. Sosyal medya da her şey güllük gülistanlık fakat gerçek hayatta göremiyoruz. Çıplak gözle dediğim gibi sadece Abide Park çalışması. Bazı kırsal yerler hariç birçok yerin çalışmasını beğeniyorum. Belediyelerin kırsal yerlerde de çalışmalarını da isteriz yani yol çalışması gibi”

“URFA’DA OTOPARK SORUNU VAR”

Yerel belediyelerin çalışmadığını söyleyen Ali Aslan, belediyelerin yeteri kadar çalışmadığını temizlik, yol çalışması, altyapı sorunlarından daha büyük sorunun otopark sorunu olduğunu belirtti.

Ali Aslan, “Bana göre çalışmalar yeterli değil. Mesela yol çalışmaları olsun, temizlik olsun bunların üzerine daha fazla düşmelerini isteriz. Arabaların çoğu yol kenarında otopark sorunu ortada doğru düzgün yol çalışması yok. Bazı yollar dar onların genişlenmesi lazım.” dedi.

AK PARTİ’LİYİM ÇALIŞMALAR YETERSİZ BELEDİYELER SINIFTA KALDI!

Ak Parti’nin kuruluşundan beri Ak Parti’ye can gönülden destek verdiğini söyleyen Muzbah Demirtekin, Şanlıurfa’daki yerel yönetimlerin vatandaşları mağdur ettiğini, çalışmalarıyla adeta sınıfta kaldığını ileri sürdü. Demirtekin, “Belediyelerin çalışmalarını yeterli bulmuyorum. Hiçbir konuda yeterli değiller. Çalıştıklarını görmedik şu ana kadar. Tüm Urfa belediyeleri hepsi aynı, kimse doğru düzgün çalışmada bulunmuyor. Temizlik olsun yol çalışması olsun hiçbirinde vatandaş çalışma görmüyor. Ben Ak Partiliyim fakat belediye çalışmalarını yeterli bulmuyorum. Çıkın sokağı gezin ne demek istediğimi anlarsınız. Temizlik yok 10 tane işçi çalışmış gibi görünüyor fakat çalışmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“KARAKÖPRÜ ÇALIŞIYOR”

Şanlıurfa’da sadece Karaköprü Belediyesi’nin çalıştığını söyleyen Halit Karademir, diğer belediyelerin çalışmalarıyla sınıfta kaldığını, diğer belediyelerin Karaköprü Belediyesi’nden ders alması gerektiğini ifade etti. Halit Karademir sözlerini şöyle sürdü: “Bana göre hiçbir tanesi çalışmıyor. Karaköprü Belediyesi hariç diğerleri sınıfta kaldı diyebiliriz. Karaköprü Belediyesi, Büyükşehir’e de diğer ilçelere de göre daha fazla çalışıyor, daha fazla vatandaşı mutlu ediyor. Diğer belediyeler çalışmıyor. Temizlik olsun, yol olsun çalışmıyorlar. Vatandaşların çoğu Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor diyor”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa kentsel dönüşüm doğal gaz