Vatandaş yerel yönetimleri yetersiz görüyor!

TAKİP ET

Sokak röportajlarında yerel yönetimlerin çalışmalarını yetersiz bulduğunu söyleyen vatandaşlar, hizmet anlamında çevre illerden geri olduklarını vurguladı. Başkanlık koltuğuna oturan kişilerin sadece kendini düşündüğünü iddia eden vatandaşlar, Şanlıurfa'nın sahipsizliğinden dem vurdu.

İşsizlikte Türkiye’de son sıralarda yer alan Şanlıurfa’da vatandaşlar hizmet noktasında da kentin son sıralarda olduğunu söyledi. Belediye başkanlarının hizmet yapma noktasında sınıfta kaldığını ileri süren vatandaşlar, ulaşım, ekonomi, istihdam ve eğitim alanlarında atılan ciddi bir yatırım olmadığını söylediler. Son zamanlarda bazı ilçe belediyelerinde torpil iddialarının gündeme gelmesi üzerine vatandaşlar söz konusu duruma tepki gösterdi.

Urfa Değişim Gazetesine konuşan vatandaşlar belediyelerin hizmet noktasında sınıfta kaldığını büyük projeler gerçekleştirmediğini söyledi.

İşte vatandaşın yorumlarından bazıları:

“ŞANLIURFA SAHİPSİZ KALMIŞ”
Şanlıurfa’da yeteri kadar çalışmanın yapılmadığını ve belediye koltuğuna oturan başkanların sadece kendilerini düşündüğünü söyleyen Nedim Demirci, “Hiçbir belediyenin çalışmalarını yeterli bulmuyorum. Hep bana tek bana diyorlar. Ekinci vurdu. Diğeri vurdu. Hep vurgun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canı sağ olsun. Bak Balıklıgöl’ün haline bu tarafı yıktılar 3 yıl bekledik. Diğer tarafı yıktılar üç yıl bekledik. Yani Şanlıurfa sahipsiz kalmış. Şanlıurfa’nın bir babası yoktur“ dedi.

ŞANLIURFA DİĞER KENTLERDEN GERİDE
Şanlıurfa’nın diğer kentlerden geride kaldığını ve belediyelerin yeteri kadar çalışma yapmadığını söyleyen Ahmet Kırmızıçicek, “Urfa belediyeleri ne çalışıyor ne yapıyorlar. Ben görmedim. Hani nerde çalışma var. Urfa hiçbir şehir gibi değildir. Çok eksiği var” ifadelerini kullandı. 

Eyyübiye ilçesinde oturduğunu söyleyen Mehmet Dönmez, ilçe belediyesinin çalışmalarını yetersiz bulduğunu söyleyerek, “Şu anda hiçbir belediyenin çalışmalarını görmedim. Yani oturduğum ilçede görmedim. Eyyübiyede oturduğum için orada hiçbir çalışmaya denk gelmedim yani.”

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Sokak röportajları Şanlıurfa yerel yönetimler