Vatandaşlar belediyeler için ne dedi?

TAKİP ET

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, yerel yönetimlerin çalışmalarını genel anlamda yetersiz buldu. Vatandaşlar belediyelerin park yerine istihdamı artıracak çalışmalar ile birlikte konut ihtiyacını karşılayacak projelere tüm belediyelerin el atması gerektiğini ifade ettiler. Bazı vatandaşlar temizlikten dert yakınırken kimileri ise tüm çalışmaları başarılı buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 14 tane belediye olduğunu söyleyen vatandaşlar bazı belediyelerin çalışmalarını yetersiz bulurken, bazı çalışmaları da gereksiz olduğunu aktardı. Urfalı vatandaşlar kentin en büyük sorunlarının başında işsizlik geldiğini ve kimsenin çare bulamadığını istihdam sağlamak yerine belediyelerin kendi reklamını yaptığını söyledi.

Şanlıurfa’da vatandaşlar yerel yönetimlerde memnun olmadıklarını ve çalışmalarını yetersiz gördüklerini söyledi. İşte vatandaşların belediyeler hakkındaki yorumları:

BANA PARK YAPMA BANA FABRİKA YAP!

20 yıldır Şanlıurfa’da belediyelerin Ak Parti’nin tekelinde olduğunu söyleyen Sinan Kubat, 20 yıldan beri Şanlıurfa’da elle tutulur bir çalışma yapmadıklarından yakındı.

Kubat, belediyeler vatandaşa park değil fabrika yapması gerektiği vurgusunu yaparken park insanın karnını doyurmadığını söyledi.

Kubat, “Belediyeler 20 yıldır Ak Partinin elinde, ne tür çalışmalar yapmış ben sana söyleyeyim. Konut mu yapmış? Bir yol mu yapmış? Bir park mı yapmış? Ne yapıyorlar bir söyleyin? bir park yapıyorlar 10 kişi gidip reklamını yapıyor.

Park yapması beni ilgilendirmiyor bana iş lazım.  Burada binlerce park yapsın. Oturmaya zamanım yok ki. Ben 13 yıldır evliyim.  Bir gün çocuklarımı alıp bir yere gitmemişim gidemem yani. Ancak zorla nefes alıyorum. Cumartesi Pazar çalışmıyorum sağa sola bakıyorum yevmiye işi varsa ona gidiyorum. Saman işine gidiyorum durumlar çok kötü ben yani bilmiyorum durumlar nereye gidiyor bizim reis diyor güzel olacak ben tahmin etmiyorum.  Ne yapacaksın bugün bir işyeri açar milletin elinden tutar belediyeye der kardeşim sen konut yap Urfa’da, 14 belediye var hepsi konut yapsa her birini vatandaşa verse ne kadarın var 20 milyarım var al, bu evi kira verir gibi öde bu evi sana ipotek ediyorum.”

TEMİZLİK KONUSUNDA SINIFTA KALDI BELEDİYELER

Şanlıurfalı gazeteci Mehmet Yetim yerel yönetimlerde göze çarpan en büyük sorunlardan birisinin temizlik olduğunu ifade etti.

Yetim “Özellikle belediyelerimizin temizlik konusunda hassas davranması gerekir. Şanlıurfa Belediyesi Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ayrımı yapmıyorum. Çünkü gezen insanlar gezdiği zaman buranın temiz olduğunu burada hizmet yapıldığı zaman şu belediye bu belediye diye ayırmaz.  Onun için kim hangi bölgesinden sorumluysa orayı daha güzel daha temiz daha güzel şeyler yapılmalı. Yani burada belediye ayrımı yapmadan herkes Şanlıurfa’ya hizmet yaptığının farkında olmalı. Yani burada bir çöp kaldırılacaksa hangi belediye olursa olsun fark etmez kaldırsın temizlik yapılsın, yol süpürülsün” dedi.

“BEN ÇALIŞMALARI YETERLİ BULUYORUM”

Şanlıurfa’daki belediyelerin çalışmalarını beğendiğini söyleyen Mehmet Çelik başkanların vatandaşlarla diyaloğundan memnun olduğunu aktardı.

Çelik, “Şanlıurfa’daki belediyeleri yeterli buluyorum. Çalışmaları, projeleri yaptıkları her şey iyi. Yani şu an parklar desen alt yapı desen insanlarla diyalogları desen muhteşem benim açımdan öyle” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Şanlıurfa Belediyeler konut işsizlik