Vatandaşlar sitem etti: Park değil iş yeri istiyoruz

TAKİP ET

Yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip Şanlıurfa 13 belediyesiyle vatandaşların yerel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlardan kimisi belediyelerin çalışmalarını beğenirken kimi vatandaş ise belediyeleri yerden yere vurdu.

Özellikle iş imkânlarının kısıtlı olması, sağlık alanında yaşanan sorunlar, eğitim alanındaki eksikleri tek tek sıralayan vatandaşlar yerel yönetimlere yüklenerek çalışmaların sadece park yapmakla olmadığının altını çizdi. 

Şanlıurfalı gençler ise Türkiye’de yetkili olan kişinin bilgisinin, bilgili olan kişinin ise yetkisinin olmadığını söyleyerek şehirde yaşanan genç işsizliğine dikkat çekti.

Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşların çoğunluğu diğer belediyelere göre Haliliye Belediyesi'nin daha titiz çalıştığını söyledi.

KARAKOYUN DERESİNİ BİRİ AÇIYOR BİRİ KAPATIYOR

Yaşanan selde çok sayıda vatandaşın ölmesini yerel yönetimlerin bilinçsizce hareket etmesine bağlayan Mehmet Reşat Kaçan, "Şanlıurfa'da şu anda dindar olarak geçinen hiçbir belediye çalışmıyor. Dindar kesim belediyeler kusura bakmayın hep yiyorlar, yedikleri için bu ülke bir yere varamaz.  Bu memlekette sadece kendine ve çevresindeki insanlara çalışıyorlar böyle oldu mu da bu şehir bir yere varamaz. Bizler artık rant değil, hizmet istiyoruz. Bu memlekete halk sevdalısı bir insan gelecek ki, bu memleket bir yere gelsin. Sizler de görüyorsunuz Karakoyun'u biri kapatıyor diğeri açıyor. Bir sürü insanımız orada can verdi amaç sadece rant bırakın bu memlekete bilgili insanlar gelsin."diyerek sitem etti.

URFA'DA TEK ÇALIŞAN BELEDİYE HALİLİYE, ONLAR EKİP RUHUYLA ÇALIŞIYOR

Şanlıurfa'da ekip ruhuyla çalışan tek belediyenin Haliliye Belediyesi olduğunu söyleyen Hüseyin olgun şu ifadelere yer verdi "Çalışan belediyeler arasında en çok Haliliye Belediyesi'ni beğeniyorum. Gerçekten hem deprem hem de sel felaketinde belediye başkanıyla birlikte canla başla mücadele ediyorlardı. Tabii ki bu başarının tek kahramanı Canpolat değil, biliyorsunuz bu bir ekip işi ve o da gerçekten ekibi yönetmede hakkını veriyor. Haliliye belediyesi Şanlıurfa için en iyi belediye diyebilirim." dedi.

BİZLER PARK İSTEMİYORUZ İŞ YERİ İSTİYORUZ

Şanlıurfa'da ki işsizliğe dikkat çeken Urfalı Osman Altun belediyelere yüklenerek iş istiyoruz  diyerek sözlerini böyle sürdürdü: "Bu belediyelerden hiçbiri çalışmıyor. Kral yerlerimizi yıktılar Park yaptılar. Yüzlerce esnafımızın çalıştığı Kapaklı Pasajını kapattılar. vatandaş evine ekmek götüremiyor onun yanı başında boş olan Kızılay meydanını Park yaptılar. Orayı Park yapacağınıza bir iş merkezi kursaydınız bizler başkalarının fabrikalarında gidip çalışacağımıza sizin yanınızda çalışırdık. Bizler Park istemiyoruz iş yeri istiyoruz." İfadelerini kullandı

YOL YAPMAKLA, PARK YAPMAKLA BELEDİYECİLİK OLMAZ

Şanlıurfa'da sadece belirli bölgelere hizmet yapıldığının altını çizen Arif sağ, "Hiçbir belediyeden memnun değilim. Başta Zeynel Abidin Beyazgül'den memnun değilim. Sadece belirledikleri ilçelere çalışıyorlar diğer ilçelere bakmıyorlar. Bunların belediyecilikle alakaları yok. Yol yapmakla, kaldırım yapmakla belediyecilik olmaz. Belediyecilik dedin mi halkına hizmet eden demektir maalesef bunlarda o hizmeti göremiyorum. Bunlarda zengin fakir ayrımı yapılıyor. Örnek vereyim bugün Karaköprü'ye yapılan yatırım Yakubiye'ye yapılmıyor. Eyyübiye'ye de yapılmıyor. Yani burada yaşayanlar insan değiller mi. Eğer bunlar Urfa çocuğuysa Urfa'ya hizmet edecekse parkla çiçekle böcekle hizmet etmemeli. Hizmetle, fabrikayla, çalışma gücüyle hizmet etmeli." şeklinde konuştu.

SADECE İKİ BELEDİYE ÇALIŞIYOR DİĞER BELEDİYELERİ DE HİZMET YAPMAYA DAVET EDİYORUM

Belediyeler arasında sadece Karaköprü ve Haliliye Belediyelerinin çalıştığını aktaran Hasan Kaşıkçı, "Bütün belediyeleri hemen hemen takip ediyorum fakat tek çalışan belediye Karaköprü ve Haliliye belediyesi diyebilirim. Gerek parklar olsun, gerek temizlik olsun, gerek insanlarla olan ilişkileri olsun gerçekten bu konuda her iki belediyeyi de tebrik ediyorum. Özellikle Haliliye Belediyesi'nin sel felaketinde göstermiş olduğu emek gerçekten takdir edilir. Bu yüzden diğer belediyelerin yaptıkların gözüme hizmet olarak gelmiyor. Sadece taziyelere giderek, sünnet törenlerine, düğün törenlerine gidip fotoğraf çekmekle hizmet olmaz. Diğer belediyeleri de aynı hizmeti yapmaya davet ediyorum.”

Kader Topal / Urfa Değişim

Mehmet Reşat Kaçan yerel yönetimler Şanlıurfa Karakoyun