Vatandaşlar, ŞUSKİ'yi sıkıntıya mı sokuyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğüne ait 2018 mali kesin hesap cetveli Büyükşehir Meclisinde görüşüldü. ŞUSKİ'nin yüksek miktarda borcunun olmasının nedenlerinden birinin de abonelerin su faturasını ödemedikleri olarak belirlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde ŞUSKİ'nin 2018 yılı mali kesin hesap cetveli konusu gündeme geldi. gündeme alınan ŞUSKİ'nin toplam borcunun 80 milyon civarında olduğu belirtildi. Bu borcun İller Bankasından alınacak kredi ile ödenmesi teklifi tartışmalara konu oldu.

ŞUSKİ'nin borcunun borçla kapatılması bazı Meclis üyeleri tarafından olumsuz karşılanınca Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, 30 Büyükşehir içinde en ucuz içme suyunun Şanlıurfa'da tüketildiği, bu hizmetin ŞUSKİ tarafından verildiğini belirtti. Kaytan, en ucuz suyun Şanlıurfa'da tüketilmesine rağmen abonelerin faturalarını sağlıklı bir şekilde ödemediklerinin altını çizdi.

Vatandaşların tükettikleri suyun bedelini zamanında vermemesi Büyükşehir Belediyesini sıkıntıya soktuğunu belirten Ahmet Kaytan,  ortada bir hizmet olduğunu ancak buna rağmen vatandaşların belediyeye sıkıntı yaşattığını belirterek, borcun borçla kapatılması gerektiğine başka türlü bu borcun kapatılamayacağını vurguladı.  

Murat Doğan / Urfa Değişim Gazetesi

 

Şanlıurfa büyükşehir belediye meclisi 2018 mali kesin hesap cetveli Şuski haberler son dakika