Vatandaşlar, yeşil alanlara zarar veriyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde vatandaşlar, yeşil alanları koruması yerine hayvanlarını otlatarak parklara zarar veriyor. Öte yandan kural tanımayan sürücü, aracını parkın içinde park etti.

En sıcak illerden biri olan Şanlıurfa'da yeşil alanların yetersiz olması, yaz aylarında bunaltıcı sıcaklıklara neden oluyor. Bu nedenle sıcaktan bunalan vatandaşlar, temiz hava almak için parklarda oturarak dinleniyor. Ancak birçok yerde yeşil alan olarak kullanılan parklar, zarar görüyor. Vatandaşlar, tek oksijen kaynağı olan yeşil alanları koruması gerekirken, bu alanlara zarar veriyor.



Parkta koyun otlattılar

Suruç ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'nde bulunan ve vatandaşların dinlendiği parkta koyunlar otlatıldı. Parkları korumakla görevli olan vatandaşların hayvan otlatarak çimlere zarar vermesi de tepkilere neden oldu. Öte yandan bir sürücü ise parkın içine koyduğu aracını yıkadı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, belediye yönetiminin buna önlem alması çağrısında bulunurken, belediye yönetimi ise vatandaşlardan duyarlı davranmalarını istedi.

 

suruç ilçesine bağlı yenişehir mahallesi vatandaşlar yeşil alanlara zarar veriyor Şanlıurfa koyunları parkta otlattılar haberler