Vatandaşların çoğu taksimetreye karşı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da taksiye binen vatandaşlar, yakın yerlerde taksimetrenin açılmasını isterken, uzak mesafelerde ise taksimetreye karşı oluyor.

Birçok kente göre Şanlıurfa'da toplu taşıma araçları daha çok tercih edilirken, taksi kültürü ise henüz gelişmemiş durumda. Yakın mesafelerde neredeyse hiç tercih edilmeyen taksiler, çoğu zaman toplu taşıma araçlarının ulaşamadığı alanlarda tercih ediliyor.



 



Binmeden önce pazarlık yapıyorlar

Taksicilik kültürünün fazla gelişmediği Şanlıurfa'da taksiye binmek isteyen vatandaşlar, gideceği bölgeyi belirterek taksici ile pazarlık yapıyor. Taksi ücretinin belirtilmemesi durumunda vatandaşlar ise çoğu zaman taksiye binmekten vazgeçiyor. Bu nedenle taksiciler çoğu kez taksimetreyi açmıyor.

 

Yakın yere taksimetre isterken, uzak mesafelerde açılmasını istemiyorlar

Taksimetre kültürünün pek olmadığı Şanlıurfa'da vatandaşlar, özellikle yakın mesafelerde taksimetrenin uygulamaya geçmesini istiyor. Vatandaşların genel olarak taksimetre uygulamasından memnun kaldıklarını belirten taksici esnafları, "Taksiye binen vatandaşlar, taksimetre uygulamasını kendi hesaplarına göre tercih ediyorlar. Uzak mesafelerde taksimetrenin çalıştırılmasını istemeyen vatandaşlar, yakın mesafelerde ise mutlaka çalıştırmamızı istiyorlar. Biz de nasıl davranacağımızı şaşırmış durumdayız." ifadelerini kullandılar.

 

vatandaşların çoğu taksimetreye karşı binmeden önce pazarlık yapıyorlar Şanlıurfada taksiye binen vatandaşlar yakın mesafelerde neredeyse hiç tercih edilmeyen taksiler bu nedenle taksiciler çoğu kez taksimetreyi açmıyor