Vatandaştan asgari ücret yorumu!

TAKİP ET

Ülke genelinde son zamanlarda döviz kuru, enflasyon, akaryakıt ve zamların dışında vatandaş hiçbir şey konuşmaz oldu. Her gün gelen zamlar nedeniyle temel gıda ürünü almak isteyen vatandaşlar, market market dolaşıp en uygununu almaya çalışıyor. Ancak yüksek fiyatlar nedeniyle asgari ücret şimdiden erimeye başladı. Vatandaşlar yakın zamanda asgari ücrete yeni zam bekliyor.

Haber Mehmet KIRVAR 2 bin 825 TL olan mevcut asgari ücret, 2022 yılı için yaklaşık yüzde 50 oranında bir artışla 4 bin 250 TL olarak açıklandı. Asgari ücrete günlük 47,5 TL zam yapıldı. Asgari ücret artmasına arttı ancak beraberinde kalan büyük zamlar vatandaşın evin kirasını ödemeyi, temel gıda malzemelerini alamayacak konuma gelmesine neden oldu. Akaryakıt, gıda ve ev kiralarının uçması ile dar gelirli vatandaş çıkmaza girdi.

Çalışanların çok daha fazla bir ücret hak ettiğini ancak ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse, ne işveren ne de çalışan işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemeli" dedi.

TÜİK’in Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’na göre en yüksek gelir düzeyine sahip yüzde 20'lik grup, toplam gelirin neredeyse yarısını cebe indiriyor. Geriye kalan yüzde 80 ise toplam gelirin yüzde 52,5’ine talim ediyor.

Peki, Şanlıurfalılar asgari ücret ile geçinebiliyorlar mı? Güneydoğu Anadolu Bölgesinin incisi olan Şanlıurfa’nın durumu da diğer şehirlerden farkı yok. Eğitim, ekonomi, işsizlik gibi sorunların yaşandığı büyük kentte asgari ücret ile çalışanlar bile bir kuru ekmeğe talim oluyor.

“ASGARİ ÜCRET 10 BİN LİRA DA OLSA GEÇİNEMEYİZ”
Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına konuşan Urfalı vatandaşlar asgari ücret ile ancak hayata tutunabildiklerini belirti.
Zehra Demir” Asgari ücret ile çalışan bir insan evini geçindiremez. Son zamanlarda yaşanan zamlar ortada. Asgari ücret yükseldi tamamda onunla birlikte temel gıda ürünleri de iki katına çıktı. Şu an da asgari ücret 10 bin lira dahi olsa bir vatandaş evini geçindiremez düşüncesindeyim. “ dedi

Harun Demirbaş da  “Devletimiz bazı kriterlere göre asgari ücreti belirlemiş ama bu son zamlardan sonra artık asgari ücret ile çalışanların mağdur edildiğini düşünüyorum. “ yorumunu yaptı.

Almanya’da yaşayan ve 2 aydan beri Türkiye’de yaşadığını söyleyen Elmas Özdemir diğer vatandaşların aksine asgari ücret ile geçinebildiğini iddia etti.
Elmas Özdemir ise  “Ben 3 Ay’a yakın buradayım bence asgari ücret ile çalışan birisi ailesini geçindirebilir diye düşünüyorum. Şahsen ben geçinebiliyorum.” İfadesini kullandı.

“MİNUMUM HARCAMA YAPILIRSA GEÇİNEBİLİRİZ”
Asgari ücret ile çalışan birisinin ailesini geçindirebilmesinin göreceli bir şey olduğunu söyleyen Kerem Köken de “asgari ücret ile bir insan minimum harcama yaparsa ailesini geçindirebilir. Yok, biraz daha rahat bir hayat yaşamak isterse geçinemez diye düşünüyorum” dedi.
 

urfa asgari tanal haberler sondakika zamlar ramazan güzelülke