Vekil Cevheri "HDP'nin desteğine ihtiyacımız var "

TAKİP ET

Ak Parti'nin dilinde düşürmediği HDP, PKK'nın  meclisteki uzantısıdır sözlerini yerle bir eden 25. ve 26.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'dan sonra Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'de HDP'ye zeytin dalı uzattı.

Miroğlu’nun geçtiğimiz gün yapılan ziyaret hakkında yaptığı açıklamada yeter ki HDP verilen fırsatları değerlendirsin ıskalamasın dediği sözler çok tartışıldı.

Miroğlu’nun  “Fotoğrafa, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı! Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları,bu defa da ıskalamasın!” sözlerinin bir benzerini Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri kullandı.

Şanlıurfa’da Edessa TV'nin programında HDP’ye anayasa değişikliği için giden Ak Parti  heyeti hakkında konuşan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, HDP legal partidir, gidilmesi değil, gidilmemesi abestir dedi.

Büyük tartışmalara neden olan konuşmada Cevheri “Ak Parti’nin HDP ziyareti bana göre gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Dolaysısıyla legal bir parti kanunlara göre kurulmuş bir parti  Türkiye  Büyük Millet Meclisi çatısı altında faaliyet gösteren grubu var ve biz bir anayasa değişikliği yapacağız. Biz bir anayasa değişikliği yapacağız özellikle iki madde var  hem baş örtü maddesinde gerek takar gerek takmaz her insanımıza bu özgürlüğü bu ortamı sağlamak adına bir de aile birliği noktasında anayasa tekliflerimizi olacak orada HDP’nin de bir grubu var ve oyu var. Onların da desteğine ihtiyacımız var ve onların da başörtüsüne desteği var. Neden gidilmesin artı kamuoyunun bilmediği bir husus var.  Mecliste yasa tasarısı yaparken bir de kulisin arka tarafı vardır. Orada bütün gruplar giderler herhangi bir önerge kanun teklifi getirecekleri zaman konuşurlar.”  Dedi.  

Cevheri Sondakika