Vekil Dusak'tan İsrail'e yanıt!

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, Yahudi yerleşimcilerin eylemlerini kınamasının ardından bazı İsrail sivil toplum kuruluşlarının kınamaya karşı çıkmasına sosyal medyadan yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif saldırıları gerçekleştiren İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ve fanatik Yahudi yerleşimcilerini kınayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, “Mescid-i Aksa'nın kutsal varlığını ve Müslümanların ibadet haklarını savunmak görevimizin bir parçasıdır” dedi.

Vekil Dusak paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde, Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif saldırıları gerçekleştiren İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ve fanatik Yahudi yerleşimcilerin eylemlerini kınamıştık.

Ancak, beklenmedik bir şekilde, bazı İsrail sivil toplum kuruluşları bu kınamaya karşı çıktı ve İsrail yasalarında bütün dinler için ibadet özgürlüğü bulunduğunu savundular. Hatta bu kuruluşlar, Müslümanların ibadetlerinde bir engel olmadığını, ancak Yahudilerin ibadetlerinin kısıtlandığını belirterek ilginç bir iddia ortaya koydular.

Bu durumda, söz konusu özgürlüğün Müslümanlar için pratikte neden uygulanmadığını sorgulamak bizler için kaçınılmaz hale gelmektedir.

Mescid-i Aksa'da namaz kılan Müslümanlara, ibadetleri sırasında İsrail askerleri tarafından yapılan müdahaleler, bu hakların maalesef uygulanmadığını gözler önüne sermektedir.

Bu çelişkinin altını çizmek ve bunu dile getirmek, Mescid-i Aksa'nın kutsal varlığını ve Müslümanların ibadet haklarını savunmak görevimizin bir parçasıdır.”

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak