Vekil Öcalan, kanser hastalarının mağduriyetini sordu

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, onkoloji servislerinin yetersizliği ve kanser hastalarının yaşadığı mağduriyetleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

Şanlıurfa’da kanser tedavisi gören hastaların, onkoloji hastanesi bulunmaması ve onkoloji doktoru azlığı nedeni ile yaşadıkları mağduriyetler her geçen gün arttığını belirten Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Onkoloji polikliniği ve doktoru Mehmet Akif İnan Hastanesi Haliliye ek binasında az sayıda doktorun çalışması ile bulunmakta iken, burada görev yapmakta olan doktorların da görevlerinden ayrılmaları sonucu yetersiz koşullarda hizmet verilmeye çalışılmaktadır” dedi.

İşte Öcalan’nın Bakan Koca’ya sorduğu önergede şu ifadeler yer aldı:
“Tedavilerini devam ettirmek zorunda olan hastalar için diğer seçenek olan, yine yetersiz koşullarda hizmet veren Harran Üniversitesi hastanesine gitmek ise Harran Üniversitesi Onkoloji bölüm başkanının yakın zamanda istifa etmesi ile Şanlıurfa il sınırları içerisinde kanser hastaları ile ilgilenecek doktor ve birimin kalmadığı da gelen bilgiler arasındadır. Tedavileri için başka illerde bulunan onkoloji hastanelerine gitmek zorunda kalan hastalar için maddi imkânsızlıklar da büyük mağduriyetler yaratmaktadır.

Bu bağlamda;
1-Yaklaşık olarak 3 milyon nüfusa sahip olan Şanlıurfa’da onkoloji hastanesi bulunmamasının sebebi nedir?
2-Bakanlığınız tarafından Şanlıurfa’ya onkoloji hastanesi açılması ile ilgili yakın zamanda herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?
3-Şanlıurfa’da onkoloji servisinde hizmet veren doktor ve çalışan sayısı kaçtır?
4-Şanlıurfa’da onkoloji servisinde tedavi gören hasta sayısı kaçtır?
5-Şanlıurfa’da hâlihazırda onkoloji servislerinin işlememesinin nedenleri nelerdir?
6-Onkoloji servisi hastalarının tedavileri için Şanlıurfa’da nasıl bir yol izlenmektedir?
7-Şanlıurfa’da kanser tedavisi yapılmakta mıdır? İddia edildiği gibi hastalar başka şehirlere gitmek zorunda mı kalmaktadır? Maddi imkânsızlıklar sebebiyle başka şehirlere tedavi için gidemeyenlerden haberdar mısınız?
8-Onkoloji servisi ve hastanesi olmaması sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve  kanser hastalarının gerekli tedavi imkanlarına kavuşabilmeleri için Bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?  
9-Anayasal güvenceye alınmış olan sağlık hakkına erişimin Şanlıurfa’da kanser hastaları için sağlandığını düşünüyor musunuz?”