Vekil Özcan'ın damadının çalışmalarını aktardı

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ın damadının Büyükşehir Belediyesinde Etüt ve Proje Daire Başkanlığına atanması Büyükşehir Belediyesi Meclisinde de eleştirilere konu oldu. Meclis üyesi Nahide Kılıç görevlendirmede liyakatin esas alınmadığını belirtirken, Osman Uludağ ise Raşit Dedeoğlu'nun çalışmalarını ve başarılarını konuştu.

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’ın kızıyla evlenen Mimar Raşit Dedeoğlu, düğünden kısa bir süre sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Şube Müdürlüğü görevinden Etüt ve Proje Daire Başkanlığına getirilmişti. Bu durum ise Şanlıurfa’da tepkilerle gündeme oturdu. Ulusal basında da yer alan konu, Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında gündeme geldi.



Söz konusu atanma ile ilgili yorumların gerçek bilgiyi taşımadığını söyleyen Meclis üyesi Osman Uludağ, “Gündeme gelen konu ile ilgili yorumlar aslında bilgiye dayalı değildir. Ben de Raşit Dedeoğlu’nu yakından tanıyorum. Kıendisi gerçekten çok başarılı bir mimardır. Kocaeli Üniversitesini derece ile bitirmiştir. Yine Şanlıurfalı bir mimar olarak uluslar arası projelerde birincilik ödülü kazanmıştır. 20 farklı üniversitede yüzlerce Prof’un ve binlerce öğrencinin katıldığı mimarlıkla ilgili söyleşiler düzenlemiştir. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç döneminde mimar olarak Ankara’da özel bir firmada çalışırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde göreve başlamıştır. Bu sürede burada da birtakım projeler yapmıştır. 11 Nisan Çanakkale Müzesi koordinatörlüğünü yürütmüş, Eyyüp Nebi ve Eyyüp Peygamber makamlarının projelerini yürütmüş, Siverek Kütüphanesinin projesini hazırlamış, yaşlı yaşam merkezi projesinin müellifi, su paketleme tesisi, Karacadağ Kayak Merkezi, güneş enerji sistemi, Halfeti, Bozova sahil kent planlaması, meslek edindirme merkezi, tarihi hanlar bölgesi, tarım şirketi, fıstık ve sebze kurutma paketleme tesisi, GAP lojistik merkezi gibi uygulama projeleri hazırlamıştır. Ben inanıyorum ki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde de görevini başarıyla yürütmeye devam edecek.” dedi.  

 

Kılıç: Liyakatte eşitsizlik ilkesi uygulanıyor

Liyakatte eşitsizliğin somut deliller ile tespit edildiğine dikkat çeken Meclis üyesi Nahide Kılıç, temel görevin eğitimde liyakatin herkese eşit verilmesi olduğu söyledi. Kılıç, “Ülke içerisinde maalesef üzülerek söylüyorum,  eşitlik ilkesi uygulanmıyor. Bunun en bariz örneğini size söyleyeyim. Şimdi kamu kurumalarına yerleşen bütün insanlar, bugün maalesef son 4-5 yıl içerisinde, mülakata tabi tutuluyorlar. Eğer kamu kurumuna yerleşen insanlar mülakata tabi tutuluyorsa, yerleşme de onun aşamalarına göre yapılmalıdır. Örneğin KPSS sınavında 90 puan alan biri, mülakata gelince o 90 puanı alan kişinin ataması yapılmıyor. Ama sınavdan 60- 70 puan alan kişiler yerleşebiliyorlar. Bizim amacımız birilerinin başarılı, başarısız olduğu değil. Çünkü ülkemizde binlerce kişi var ve bizim için de liyakatin herkese eşit uygulanmasıdır. Biz bunu esas alıyoruz.” ifadelerini kullandı.



Urfa Değişim

vekil Özcan’ın damadının çalışmalarını aktardı Şanlıurfa milletvekili halil Özcan Şanlıurfa büyükşehir belediyesi ar-ge Şube müdürlüğü kocaeli Üniversitesini derece ile bitirmiştir etüt ve proje daire başkanlığı Şanlıurfalı bir mimar olarak uluslar arası