Vekil paylaşınca, belediye temizledi

TAKİP ET

Mahmut Tanal'ın Akçakale Sevimli Mahallesine ait sokaklarda biriken çöplerin resimlerini sosyal medya hesabından paylaşması üzerine, Akçakale Belediyesi mahalledeki çöpleri iş makinaları ile topladı.

CHP’nin Şanlıurfa kökenli vekili Mahmut Tanal ise Akçakale’nin Sevimli Mahallesi’nde caminin yakınındaki çöp yığınına ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, “Şanlıurfa'da mahalleye dönüşen köylerde çöp toplanmıyor. Bu utandıran manzara Akçakale'ye bağlı Sevimli Mahallesi'nden. Meydan çöp yığınıyla dolu. Bir konteyner bile konulmuyor. 340 haneli mahallede çöp kokusundan durulmuyor. Mahallede altyapı sıfır. Belediyeyi gören yok” şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

Belediye ekipleri apar topar çöp toplamaya gitti!



CHP’li Tanal’ın Cumartesi akşamı yaptığı paylaşımın ardından AKP’li Akçakale Belediyesi ekipleri, dün Sevimli Mahallesi’ne giderek meydandaki çöpleri topladı.

Mahallede çöp temizliği yapıldığı anlara ait fotoğraflar belediyenin Facebook hesabından paylaşılarak, “Belediyemiz temizlik işlerine bağlı ekipler Sevimli kırsal mahallesinde mesai mefhumu gözetmeksizin mahallenin muhtelif yerlerinde bulunan çöpler iş makinaları ile temizlenerek mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk” ifadeleri kullanıldı.



“Keşke görev olarak yapsalar…”



Mahalledeki temizlik sonrası Tanal, yeni bir mesaj atarak, “Dün akşamki paylaşımımızdan sonra Akçakale Belediyesi, Sevimli Mahallesi’ndeki çöpleri topladı. Keşke Mahmut Tanal gündeme getirdi diye değil de göreviniz gereği, Urfa halkı için önceden çöpleri toplasaydınız” dedi.

Tepkisi üzerine Pazar günü apar topar mahalleye ekip göndererek çöpleri toplamak zorunda kalan belediyenin açıklamasıyla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığına dikkat çeken Tanal, “Mesai mefhumu gözetmeksizin’ ifadesiyle de halkı yanıltmayın” yorumunu yaptı.