Vekil Tanal'dan Bahçıvan'a: "Siyaset omurgalı insan işidir, Urfa'da kötü örnek oluyorsunuz"

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından Yeniden Refah Parti'sinden aday gösterilmeyen eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan'ın AK Parti için oy istemesini eleştirdi. Tanal, Bahçıvan'ı çelişkileri söylemleriyle Şanlıurfalılarla alay etiğini ifade etti.

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan daha önce Yeniden Refah Partisinden (YRP) aday olduğunu açıklamıştı. Fakat Kasım Gülpınar’ın YRP’den aday gösterilmesinden sonra Bahçıvan, Ak Partiyi destekleme kararı aldı.

Bahçıvan’ın sosyal medya hesabından Şanlıurfa’da Ak Partiden aday gösterilen adayların olduğu görseli paylaşarak adaylar için oy istedi. Tanal, “Siyaset omurgalı insan işidir. Zikzaklı parti değiştirmek siyaset değil. Sayın Bahçıvan sizi başka partiler belediye başkan adayı gösterseydi aşağıda yazılı hiçbir cümleyi yazmazdınız” diyerek, Bahçıvan’ın adaylık verilmedikten sonra parti değiştirmesini eleştirdi.

Urfa Vekili Mahmut Tanal, Bahçıvan’ın paylaşımına yanıt verdi.

“Sözünde durmayanlardan ahlaklı belediyecilik beklenemez"

İkili arasında geçen açıklamalar:

Bahçıvan:

“Sözünde durmayanlardan ahlaklı belediyecilik beklenemez. Bugün tamam dediklerine yarın aman derler. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Oylar #GercekBelediyecilik ‘e..Oylar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun emanet ettiklerine…”

"Şanlıurfa siyasetini maalesef ayaklar altına aldınız"

Bahçıvan’ın paylaşımına Tanal, şu şekilde yanıt verdi:

“Siyaset omurgalı insan işidir. Şanlıurfa siyasetini maalesef ayaklar altına aldınız. Sayın Bahçıvan sizi başka partiler belediye başkan adayı gösterseydi aşağıda yazılı hiçbir cümleyi yazmazdınız. AKP geçişiniz bile duygusal mı yoksa başka neden mi bilmiyorum. Zikzaklı parti değiştirmek siyaset değil. Geleceğe bırakacağımız en iyi miras dik durmaktır.”

"Benim gibi omurgalı insan siyaset sahnesinde çok az bulunur"

Bu sözler üzerine Bahçıvan: “Sayın Vekilim, Benim gibi omurgalı insan siyaset sahnesinde çok az bulunur. Beni tanımak istiyorsanız aşağıdaki programı baştan sona izlemenizi tavsiye ederim” dedi.

"Geçmişte AKP söylediklerinizi ile bugün yazdıklarınız taban tabana zıt"

Tanal, Bahçıvan’ın bu ifadelerine, “Tüm Türkiye sosyal medyadaki açıklamalarınız gördü. Şanlıurfa’da siyasetinizde parti değiştirmenin hiçbir ideolojisi yok. Parti değiştirme anlayışınızın kriteri nedir? Neden parti değiştirdiniz? 45 gün önce parti değiştirmenizi, ahlaki, hukuki, siyasi ve hatta dini sayılabilecek makul ve inandırıcı sebeplerini yazar mısınız? Şanlıurfa’da kötü örnek oluyorsunuz…Geçmişte AKP söylediklerinizi ile bugün yazdıklarınız taban tabana zıt…Çelişkili söylemleriniz ile Şanlıurfalılar ile alay ediyorsunuz. Bu tür eylem ve düşünceleri siyaset ile izah edilemez. Ancak çürümüşlükle izah edilebilir” yanıtını verdi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan