Vekil Yazmacı'dan TOKİ kurası açıklaması

TAKİP ET

Şanlıurfa'daki TOKİ kurasında ismi çıkan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Şanlıurfa'da TOKİ tarafından deprem nedeniyle yapılan konutların kurasının çekilmesinin ardından, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı'nın isminin kura sonucunda çıkmasıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi.

Kura çekimine ilişkin yapılan eleştirilerin ardından Yazmacı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yazmacı, depremde kendi evinin de yıkıldığını ve her vatandaş gibi TOKİ konutları için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Yaptığı paylaşımda, "Asrın felaketi" olarak nitelendirdiği 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde evinin yıkıldığını ve bu sebeple başvuruda bulunduğunu dile getirdi. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde kendisine bir konutun çıktığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o günkü programı sebebiyle sonradan öğrendiğini belirtti.

Yazmacı, her vatandaş gibi kendi hakkı olan bir konuda başvuruda bulunduğunu ve kura çekimine katıldığını vurgulayarak, adil bir sürecin işlediğini ve herhangi bir ayrıcalık beklentisi içinde olmadığını ifade etti. Konuya ilişkin çıkan tartışmaları ise "dezenformasyon" ve "çarpıtma" olarak nitelendirdi.

Ayrıca, Yasal bir hakkın kullanımının sansasyonel bir olay olarak sunulmasının habercilik olmadığını, kendisine herhangi bir ayrıcalık yapıldığına dair bilgilerin ise çekinmeden herkesle paylaşılması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa TOKİ kurası AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı