"Vekilleri seçimden seçime görüyoruz"

TAKİP ET

2023 yerel seçimlerine aylar kala seçim çalışmalarını sürdüren partiler, halkın oylarını almak için tüm kozlarını sahaya sürdü. Vekillerin sahaya inmesini koltuk koruma olarak yorumlayan vatandaşlar, seçimden seçime milletvekillerini gördüklerini ifade etti.

Daha önce yüzlerini görmedikleri vekilleri sahada gördüklerini söyleyen vatandaşlar vekillerin sahaya çıkmasını halk çıkarları için değil koltuklarını kaybetmek istemedikleri için olduğunu ifade etti. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve asgari ücretin zamlar karşısında buz gibi erimesinden sonra Urfa’da iktidar partisine olan güven azalırken muhalefete olan ilgi ise arttı.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, vekillerin esnaf ve vatandaşın sıkıntılarına çözüm getirecek çalışmaları yerine getirmediğini, istihdam için proje çıkarmadıklarından yakındı. Sadece seçim dönemlerinde vekilleri gördüklerini ifade eden vatandaşlar, “Sadece seçim zamanında sahaya çıkmamaları gerekiyor. Vekâlet görevlerini yerine getirmeleri için daima halk ile haşir naşir olmaları gerekiyor” dediler.

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar vekillerin sahaya inmesini birbirinden ilginç yorumlar yaparak değerlendirdi.

“VEKİLLERİ SEÇİM AYLARINDA DEĞİL DİĞER AYLARDA DA GÖRMEK İSTERİZ”

Milletvekillerin sadece seçim zamanında halkın içinde olmaması, daima halkla iç içe olması gerektiğini vurgulayan Abdullah Taşar,  “Milletvekilleri daima halkın içerisinde olmaları gerekiyor. Sadece seçim zamanında sahaya çıkmamaları gerekiyor. Vekâlet görevlerini yerine getirmeleri için daima halk ile haşir naşir olmaları gerekiyor. Halkın sorunlarıyla ilgilenmeleri, vekil oldukları yerlerde istihdam sağlayacak projelere imza atmaları gerekiyor” dedi.

GÜNAHIMIZI ARTIK VERMEYİZ!

Urfalı mevcut vekillere artık günahlarını vermeyeceğini söyleyen Ahmet Cengiz ise “Artık Urfalı vekillere artık günahımızı bile vermeyiz. Cumhurbaşkanı ne kadar iyi olursa olsun vekillerin çalışmalarını yetersiz buluyoruz. Hiçbirinden memnun değiliz.  Biz isteriz bu şehri güzel insanlar yönetsin. Şehri bir üst seviye taşıyacak insanlar yönetsin.  Rüşvetle adam kayırma ile vekillik yapılmaz. Vekillik halkın sorunlarını gündeme getirmekle olur.  Urfalı vekillerin çalışmalarının yetersiz olduğundan dolayı artık Refah Partisi’ne oy vereceğiz” şeklinde konuştu.

SEÇİMDEN SEÇİME VEKİL GÖRÜYORUZ!

Vekilleri seçimden seçime gördüğünü aktaran İsa Fidancı da “Şimdiye kadar milletin sorunlarını dinlemeyenler, şimdi seçime kısa bir süre kala gelmiş sizin sorunlarını dinleyeceğiz, çözüm olacağız diyorlar artık böyle şeylere halk inanmıyor. Esnafın sorunları var, halkın geçim derdi var fakat bunları dün görmeyenler, bugün oy isteme bahanesiyle görmeye çalışıyorlar.  Şimdiye kadar halkın hangi sorununu çözmüşler. Hiçbir sorunumuzla ilgilendikleri yok. Sadece koltuklarını kaybetmemek için halkın içinde dolaşıyorlar. Şuanda Şanlıurfa’nın ulaşım, altyapı eğitim, istihdam gibi sorunları mevcut bunlara hangi vekil çözüm bulmuş.” İfadelerini kullandı.

SAHAYA ÇIKMAK YENİ Mİ AKILLARINA GELDİ!

Vekilleri 5 yılda bir gördüğünü belirten Ahmet Meral de seçim yaklaşırken sahaya çıkan vekiller şu şekilde tepki gösterdi: “Urfalı vekillerin yeni mi aklına geldi sahaya inmek. Bunu daha önce yapmaları gerekiyordu. Biz bunları 5 yıl seçiyoruz bunlar ne yapmış. Millet bunlardan hizmet bekliyor.  Vekillik Ankara’da el kaldırıp indirmek değildir. Halkın sorunları Şanlıurfa’nın sorunlarını gündeme getirmeleri gerekiyor.”

URFALI VEKİLER SADECE EL İNDİRİP KALDIRIYOR!

Uzun bir süreden beri işsiz olduğunu ve bunun sebebini Urfalı vekillerin Ankara’da el indirip kaldırmasından kaynaklandığını, Urfa’ya yeteri kadar istihdam alanı yaratılmadığını söyleyen Mahmut Güneş Urfalı vekillerin sahaya kendi koltuklarını sağlamlaştırmak için çıktığını iddia etti.

Mahmut Güneş tepkisini şöyle sürdürdü: “Urfalı vekillerin sahaya indiklerini görüyoruz. İnmez olaydılar. İndilerde ne yaptılar. Sabahtan akşama kadar işsiz güçsüz dolaşıyoruz. Elimde iki balonla ekmek paramı çıkarmaya çalışıyorum. Vekiller fabrika açsalardı. İstidamı sağlasalardı şimdi çalışırdım evime ekmek götürdüm. Halka ne yaptılar şimdi sahaya inmişler. Oy toplamaktan başka ne yapıyorlar Urfalı vekiller. Halkın oyuyla Ankara’ya gidiyorlar bir şey yapmadan geri dönüyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

2023 yerel seçimleri Mahmut Güneş Ahmet Meral Şanlıurfa