Vekillerin görevini belediye başkanları mı yapıyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da birçok sorun üst üste yığılırken, kentte seçilen milletvekilleri bu sorunların Ankara'ya iletilmesi konusunda sessiz kalıyor. Son zamanlarda projelerin aksamaya uğraması, ödenek sorunu ile ilgili sıkıntıları ilgili bakanlıklara iletme belediye başkanlarına kalırken, vekillerin pasif kalması her geçen gün tepkilerin artmasına neden oluyor.

Şanlıurfa’da başta işsizlik olmak üzere sağlık, eğitim, alt yapı, ulaşım, kırsal yol sorunları, kentleşme, tarım, elektrik, sulama gibi sorunlar yıllardır devam ederken, bu sorunlara yönelik herhangi bir çalışma yapılmıyor. Söz konusu sorunları bakanlıklara iletme görevi milletvekillerine düşerken, Şanlıurfa’nın seçilen vekilleri çoğu zaman bu sorunlara duyarsız kalıyor.

 



Doktor eksikliğine halen çözüm bulunmadı

Şanlıurfa’da kangren haline gelen sağlıkta halen hastane ve doktor eksikliğine çözüm bulunmadı. Atamalar zaman zaman yapılsa da koşulların iyileştirilmediği Şanlıurfa’da görev yapan doktorların tercihi başka illere gitmek oluyor. Öyle ki atama yapıldığı sayıdan daha fazla doktor başka bölgelere tayinlerini isterken, sağlıkta yaşanan sorunlar da her geçen gün büyüyor. Bazı ilçelerde ise bazı alanlarda hiç doktor bulunmuyor.

 

İlk şikayet işsizlik oluyor ama milletvekillerin bu konuda çalışmaları yok!

Şanlıurfa’da işsizlik had safhada olurken, vatandaşlar yetkilileri gördüklerinde ilk fırsatta işsizliğin bitirilmesi konusunda talepleri oluyor. Ancak işsizlik konusunda herhangi bir çalışma görülmezken, bu durum seçim dönemlerinde söz veren milletvekillerine karşı tepkileri artırıyor.

 

Protestolara neden olan elektrik kesintileri

Hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde elektrik kesintilerinin yoğun olması enerji dağıtım şirketi DEDAŞ’a tepkileri artırırken, DEDAŞ ise sorunun temelinde kayıp kaçak olduğu açıklamasını tekrarlıyor. Öte yandan kayıp kaçağın başka faturalara yansıtılması ve faturaların oldukça yüksek gelmesi karşısında yenik düşen vatandaşlar, umudu milletvekillerinde buluyor. Ancak milletvekilleri sorun ile ilgili tek çalışması DEDAŞ’ı eleştirmek oluyor. Bu konuda çözüm sunan çalışmalar yapılmazken, muhalefet partilerin vekilleri ise konu ile ilgili sadece Meclise önerge vermekle kalıyor.

 

Uçak seferleri sorunu milletvekillerinin gündeminde değil

Şanlıurfa son zamanlarda turizm çıtasını yükseltirken, konaklama sorununun yanı sıra uçak seferlerindeki sorunlarla da karşı karşıya kaldı. Turist sayısının arttığı dönemlerde uçak seferleri azaltılırken, öğrencilerin eğitim için gittiği Kıbrıs’a ve diğer bazı illere direkt uçuşlar talep edilmesine rağmen başlatılmıyor. Bu durum ise mağduriyet oluştururken, milletvekilleri yine konu üzerinde yoğunlaşmıyor. Öyle ki sorunu Şanlıurfa Ticaret Odası ve diğer kuruluşlar gündeme getiriyor.

 



Milletvekilleri sorunları bakanlıklara iletmiyor mu?

Alt yapı ve kırsal yol hizmetleri bakımından birçok sıkıntı yaşanırken, bu sorunlar yıllardır çözüm bulmadı. Öyle ki Siverek ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar içme suyunu başka bölgelerden taşıyarak temin ederken, öte yandan öğrenciler bataklığa dönen yolda okula gidemiyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Siverek ilçesine bağlı Güvercin Mahallesi’nde su sorunu ile ilgili önerge verdiğini ancak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gelen cevapta sorunun bakanlığa iletilmediğinin belirtildiğini söylemişti. Bu durum ise milletvekillerin Şanlıurfa’da yaşanan sorunları Ankara’da gündeme getirmedikleri yorumlarına neden oldu.

 



‘Vaatler uygulanmıyor, vekiller bulunmuyor’

Söz konusu sorunların bitmemesine tepki gösteren vatandaşlar, “Seçim dönemlerinde her gün kentte olan vekiller, seçim sonrasında kayboluyorlar. Sorunların bitmesi konusunda çaba sarf edeceklerini belirtenler, şimdi bırakın çaba göstermeyi, onları kentte bile görmüyoruz.” ifadelerini kullandılar. 

 

Projeler ile ilgili sorunları belediye başkanları iletiyor

Şanlıurfa’da birçok sorun yaşanmasının yanı sıra projeler ödenek sıkıntısıyla karşı karşıya kalırken, vekillerin bu konuda fazla çabası olmuyor. Bu nedenle belediye başkanları bu sorunların bitmesi için Ankara’ya giderek ilgili bakanlarla görüşme sağlıyorlar. Vekillerin pasif kalması ve bu işin başkanlara düşmesi, Şanlıurfalılar tarafından da tepki çekiyor.



Urfa Değişim

vekillerin görevini belediye başkanları mı yapıyor? Şanlıurfa’da birçok sorun üst üste yığılırken sağlık eğitim alt yapı ulaşım kırsal yol sorunları bu sorunlara yönelik herhangi bir çalışma yapılmıyor doktor eksikliğine halen çözüm bulunmadı protesto