Veysel, Trabzonspor ile anlaştı

TAKİP ET

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor'un altyapısından yetişip a takıma dahil olan Veysel Sönmezsoy, Trabzonspor ile her konuda anlaştı.

Transfer çalışmalarına hızlı başlayan Trabzonspor, Şanlıurfaspor’un altyapısından yetişen 16 yaşındaki Veysel Sönmezsoy ile her konuda anlaştı. Şanlıurfaspor’da oynayan 16 yaşındaki Veysel Sönmezsoy teknik direktör Ali Tandoğan tarafından Trabzonspor’a önerilmişti.

 

Tandoğan’ın önerisini dikkate alan Trabzonspor, oyuncu izleme ekibi tarafından takip edilen Veysel, kulüp tarafından alınmasına karar verildi. Trabzon’a giden genç oyuncu sağlık kontrollerinin ardından 3 yıllık resmi sözleşmeye imza atacak.

 

Ali Tandoğan, Sönmezsoy’u önermişti

Veysel ile ilgili konuşan Şanlıurfaspor eski teknik direktörü Ali Tandoğan "Şanlıurfa'da çalışırken o süreç içinde transfer yasağımız vardı. Alt yapıdan 6-7 oyuncu getirdim. Veysel'i son dakikada izlediğim maçtan sonra dahil ettim. O zaman 15 yaşındaydı. Yaşına göre çok farklı özellikleri olan, yüksek tempoda iki yönlü 6-8 oynayabilen, iki ayağı olan, oyun zekası diğer oyunlara, hatta ağabeylerine göre çok daha üst seviyede bir çocuk. Gelişmesi çok önemli. Trabzonspor'u seviyorum, arkadaşlarım burada. Düzgün insanlar burada. O çocuğun burada emin ellerde olmasını istedim. İnşallah bu kardeşimiz uzun seneler burada oynar, formayı hak eder ve milli takımlarda oynar. İnandığım için Trabzonspor'a önerdim ve onlar da izledikten sonra karar aldılar. Ben de ısrarla almalarını söylemiştim."

  

Veysel Sönmezsoy Kimdir?

5 Mayıs 2003 yılında Şanlıurfa’da doğan Veysel 2014 yılında mahalli kulüp olan Bağlarbaşı Kahramanspor’da futbola ilk adımlarını atmaya başladı. Oyun becerisiyle kendini kanıtlayan Veysel Şanlıurfa Gençlikspor’a ardından 2016 yılında Şanlıurfaspor’a transfer oldu.

Şanlıurfaspor’da alt yaş kategorilerde 40 gol atan Veysel o dönemin hocası Ali Tandoğan tarafından izlenip takımın transfer yasağı olmasından dolayı profesyonelliğe ilk adımı 2019 yılının Şubat ayında atmış oldu. Şanlıurfaspor’un transfer yasağı devam ettiği 2019- 2020 sezonunda 2.ligde 18 Türkiye Kupasında 1 maça çıkan Veysel Süper lig takımlarına önerildi. Her iki ayağıyla da 40 metrelik düzgün ve isabetli paslar atabiliyor. Ceza sahası dışından iki ayağıyla da şut tehdidi var. Oyun kurma becerisine sahip, iyi bir organizatör. Özgüveni üst seviyede olan bir futbolcudur.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

veysel sönmezsoy kimdir? bağlarbaşı kahramanspor trabzonspor Şanlıurfaspor teknik direktör ali tandoğan Şanlıurfa haberler