Viranşehir'den borç söylemlerine cevap!

TAKİP ET

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, borç söylemleri ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Ekinci, Viranşehir Belediyesi'nin bölgede en az borcu olan 5 belediyeden biri olduğunu vurguladı.

Viranşehir Belediyesi tarafından kayyumdan kalan borcun açıklanmasının ardından borç tartışmaları başladı. de Yapılan haberlerde belediyenin borcu üzerinden Başkan Salih Ekinci ile Kayyum yönetimi arasında karşılıklı suçlama yaşandığı belirtilmişti. Ancak Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci borç ile ilgili yeni açıklama yaparak yazılan haberleri yalanladı.

Sosyal medya hesabından borç söylemleri ile ilgili açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanı Ekinci, "Son günlerde Viranşehir Belediyemizin borçları ile ilgili birtakım manipülasyonlar yapılması sebebiyle, bir açıklama gereği duyduk. Asparagas haberlere dayanarak Viranşehir Belediyemizin borçlarının, çok yüksek miktarda olduğunu söyleyen art niyetli haberlere istinaden, belediyemizin gerçek borç miktarını açıklama sorumluluğu gereği duyduk." dedi.

'Bunlar spekülatif haberlerdir'

Belediyenin en az borcu olan belediyeler arasında olduğuna dikkat çeken Ekinci, "Söylenenin aksine belediyemiz, Güneydoğu belediyeleri arasında borç bakımından en az borçlu beş belediyeden biridir. Bu borcumuzun büyük bir bölümü, ilçemizde uzun vadeye yayılmış ve yapılacak hizmetler karşılığı İller Bankasından alınan kredilerdir. Bu borç Viranşehir Belediyesi gibi büyük bir belediye için önemli bir rakam değildir. Yapılan haberler kesinlikle toplumsal mütabakatın önüne set çekmek ve yapılacak hizmetlere engel olmak adına yapılan spekülatif haberlerdir." diye konuştu.

 

viranşehirden borç söylemlerine cevap! unlar spekülatif haberlerdir güneydoğu belediyeleri asparagas haberlere dayanarak