Viranşehir Kaymakamı Koç göreve başladı

TAKİP ET

24.08.2023 tarihli ve 32289 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Viranşehir Kaymakamlığı'na atanan Kaymakam Önder Koç ilçedeki görevine başladı. Kaymakam Koç ilk olarak ilçede şehit ailelerini ziyaret ederek desteğini gösterdi.

Viranşehir’de göreve başlayan Kaymakam Önder Koç, kamu kurumlarının amir ve müdürleri tarafından karşılandı. Koç daha sonra Kaymakamlık Toplantı Salonunda kamu kurumlarının amir ve müdürleri ile bir araya geldi.

Kamu kurumlarının amir müdürleri ile tanışan ve kurumlarıyla ilgili bilgi alan Kaymakam Önder Koç: “Tunceli İli Çemişgezek Kaymakamı iken Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri, Sayın İçişleri Bakanımızın teklifleri ile Viranşehir İlçemize atanmış bulunmaktayım. Bugüne kadar Viranşehir İlçemize hizmet etmiş meslek büyüklerimiz, başta Kaymakamımız Sayın Önder Çengel olmak üzere tümüne teşekkür ediyorum. Görevimizi ifa edeceğimiz süre içerisinde; ilçemizin refah ve huzuru için kamu hizmetlerinin etkin, adil ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza sunulması öncelikli hedefimiz olacaktır. Bu amaçla başta mesai arkadaşlarımız olmak üzere tüm yerel paydaşlarımızla koordinasyon içinde vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. İlçemize hizmet sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyeceğine inandığımız Viranşehirli hemşerilerimize sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diler, mesai arkadaşlarıma da çalışmalarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Koç ilçede ilk olarak şehit ailelerini ziyaret ederek desteğini sunarak, “Şehitlerimizin aileleri emanetimizdir, her zaman yanlarında ve hizmetlerindeyiz." dedi. Kaymakam Koç şehitlere Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

KAYMAKAM ÖNDER KOÇ’UN ÖZGEÇMİŞİ

Kaymakam Sayın Önder Koç 1989 yılında Kars ilinin Sarıkamış ilçesinde doğdu. İlk öğretimine Kars’ın Selim ilçesinde başlayan Önder Koç; ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.2015 yılında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak 104. Dönem Edirne Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.

İl Merkez Stajını, Edirne Valiliğinde; Kaymakam refikliği stajlarını sırasıyla Yalova İlinin Çınarcık ilçesi ve Samsun İlinin Alaçam ilçesi kaymakamlıklarında; Mülkiye Teftiş Stajını Mülkiye Başmüfettişi refakatinde İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığında tamamladı. İlk vekaletini Denizli ilinin Bekilli ilçesinde yapan Koç, sonrasında Sinop ilinin Durağan ilçesinde ve Uşak ilinin Sivaslı ilçesinde kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

Yurtdışı stajı kapsamında İngiltere'de University of Liverpool'da 8 ay süre ile yabancı dil eğitimi aldı. İçişleri Bakanlığınca düzenlenen Kaymakamlık kursunu tamamlamasının ardından 25.10.2018 tarihinde Afyonkarahisar Sultandağı ilçesi Kaymakamlığı ve ardından 13.09.2021 tarihi itibariyle  Çemişgezek kaymakamlığı yaptı. Evli olan Kaymakam Önder Koç 23 Ağustos 2023 tarihi ve 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Viranşehir’de görevine başladı.

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi Viranşehir Kaymakamı Koç