Viranşehir kirli su mu tüketiyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Viranşehir'de döşediği yeni su borularına, kırılan kanalizasyon suları girdiği iddia ediliyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde son zamanlarda ishal ve kusma gibi hastalıkların artmasını su borularının değiştirilmesine bağlayan Gazeteci Murat Sever,  "Temiz su borularına kanalizasyon suları karıştığı için hastalıklar artıyor" dedi.

Viranşehir’de son günlerde vatandaşların yaşadığı kusma, ishal gibi hastalıkların nedeni kirli suyun temiz suya karıştığı iddia ediliyor.

Uzun zamandır Viranşehir’de yapılması beklenen yeni su borusu hattı, nihayet yeni su boruların döşenmesiyle başladı. Ancak temiz su borularına kazılarda kırılan kanalizasyon borusundan çıkan pis sular, temiz su borusuna girildiği ve bundan dolayı vatandaşların hastalandığı ileri sürüldü.

KANALİZASYON SULARI KARIŞIYOR!

Viranşehir'de gazetecilik yapan Murat Sever, hiçbir önlem alınmadan çalışma yapıldığını iddia ederek şu paylaşımı yaptı: "Sözde daha kaliteli ve temiz su için döşenen yeni boruların içine bu kazı çalışmalarında kırılan kanalizasyon suları giriyor.Hiç bir önlem alınmadan yapılan bu çalışma sonrası yarın bu borular faaliyete girdiği zamanda boru içindeki pislikler bizim evlerin çeşmesinden akacak.

Peki neden?

Bu insanlara bunu neden yapıyorsunuz? Neden kaliteli bir hizmet anlayışı denetleme kontrol daha doğrusu işin sorumluluğu yok acaba?"

Şanlıurfa Viranşehir