Viranşehir MEM'de hazırlıklar tamam!

TAKİP ET

Viranşehir Mili Eğitim Müdürlüğü yeni dönem için tüm hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, lise ve üniversite sınavlarına girecek öğrenciler büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, hazırlık kurslarının verileceğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime göre, okullar 9 Eylül’de başlıyor. Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, bu başarıyı yakalamak için tüm fırsatları değerlendiriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut önderliğinde, tüm şube müdürleri ve okul müdürleri, 2023 eğitim vizyonuna uygun olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

Viranşehir’e 272 Yeni Öğretmen Atandı

65 bin öğrencinin eğitim gördüğü Viranşehir ilçesine bu yıl 272 yeni öğretmen atandı. Öğretmen açığının da büyük oranda giderildiği ilçede başarılarına başarı katmak için aralıksız çalıştıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, “65 bin öğrenci, 3 bin öğretmen ve yeni gelecek 272 öğretmen ile yeni döneme başlayacağız. Viranşehir’de bu yıl yeni yapılan kampus alanımız, taşrada yapılan 18 okulumuz ve merkezde dönüşen 5 okulla birlikte burada yaklaşık olarak 15 bin öğrencinin yeri değişecek. Kaymakamımız önderliğinde tüm şube müdürlerimizle birlikte bütün planlamalarımızı yapıyoruz. 9 Eylüle kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.

 

Turğut: Başarılı Olmakta İddialıyız

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, yaptığı açıklamada, “Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın okul öncesine yönelik mali desteği, mesleki teknik Anadolu liselerimizin sanayi altyapısı gibi projelerimizi Viranşehir’in hem okul öncesi oranlarına hem de mesleki eğitime büyük yarar sağlayacaktır. Yerel’de hazırlayacağımız, “Sabır şehri okuyor” etkinliği ile özelikle spor, kültür, okuma, okuryazarlık, matematik, fen, dil ve din okuryazarlığı projeleriyle 2019-2020 eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Viranşehir’de Koçluk Sistemi Uygulanacak

Biz bu yıl bir üst yüksek öğrenime hazırlık noktasında gerekli hazırlığımızı yapıyoruz. 8 ve 12. Sınıflarımıza koçluk sistemi uygulayacağız. Bu koçluk sistemiyle öğrencilerimizle dirsek temasına geçip, onları üst öğrenim için en kaliteli şekilde hazırlayacağız. Yine mezun olan öğrencilerimize, Viranşehir Anadolu lisesinin bir kısmında kurs vereceğiz. 2023 eğitim vizyonu, Milli Eğitim Bakanlığımızın vizyonu çerçevesinde yürüteceğimizi eğitim öğretim faaliyetlerimizle birlikte kaliteli ve başarılı bir yıl geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

viranşehir’de koçluk sistemi uygulanacak viranşehir mem’de hazırlıklar tamam! viranşehir mili eğitim müdürlüğü turğut: başarılı olmakta İddialıyız viranşehir’e 272 yeni Öğretmen atandı