Yabir; 'Mobbing'ler Son Bulmalıdır'

TAKİP ET

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak liyakatsiz idareciler tarafından sağlık çalışanlarına uygulanan psikolojik tacizin (mobbing) son bulması gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalıştıklarını ve özellikle liyakatsiz idarecilerin uyguladığı psikolojik baskıların son bulması gerektiğinin altını çizen Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir,14 Mart tıp bayramını kutladı.

Başkan Yabir, açıklamasında şöyle konuştu; “Peygamber Efendimiz; “Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır “demiştir. Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak; Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen, sunan, verilen görevleri zamanında ve tam yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım.

Sağlık Çalışanları, bitmek tükenmek bilmeyen talepleri olan bir meslek grubu değildir. Sağlık Çalışanlarının Genel Talepleri sıralandığında: 3 bin 600 ek göstergenin unvan ayrımı yapılmaksızın tüm sağlık çalışanlarımıza hitap etmesi, miadı dolmuş olan döner Sermaye sisteminin hakkaniyetli ölçülerle güncellenmesi veya yeni bir sisteme geçilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması.

Yıpranma payının tüm sağlık çalışanları ve geçmiş yılları kapsaması, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, sağlıkta şiddet uygulayanlara yönelik caydırıcı ve önleyici cezalar verilmesini ve sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemelerin tamamlanması ayrıca liyakatsiz idareciler tarafından sağlık çalışanlarına uygulanan psikolojik tacizin (mobbing) son bulmasıdır.

Sağlık çalışanlarını yılda bir defa hatırlamak yetmez ama olsun, Biz Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman onların yanındayız. Sağlık çalışanları evrenin olmaz sa olmazlarından olduğunu bir kez daha hatırlatarak Tüm meslektaşlarımın tıp bayramını kutlarım” dedi.

 

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati sağlıksen başkan abdulkadir yabir 14 mart tıp bayramı