Yağış başladı yollar çöktü

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yağışın etkili olması sonucu caddeler çöktü. Çöken yolda araçlar da oluşan çukurlara battı. Bu durum ise belediyenin yaptığı çalışmanın ne kadar hatalı olduğunu açığa çıkardı.

Şanlıurfa'da birçok bölgede çalışmaların düzenli yapılmaması sorunlara neden olurken, bu sorunlar ise vatandaşları mağdur ediyor. Viranşehir ilçesinde de yağışın etkili olması sonucu çöken yol bir hatalı çalışmayı daha gözler önüne serdi.



 



Caddeden geçen araçlar tek tek çöktü

Gece saatlerinde Şanlıurfa'da yağışın etkili olmasıyla en fazla Viranşehir ilçesi olumsuz etkilendi. Ancak bu kez yağış sel yerine çöküntüye neden oldu. Yağış sonucu ilçede bulunan yolların altında boşluk oluşunca bu kez araçlar da bataklığa çöktü.



 



Yardıma gelen iş makineleri de çöktü

Viranşehir Belediyesine ait çöp toplama aracı söz konusu caddede oluşan bataklığa çöktü. Öte yandan öğrenci servisi ve otomobil de caddede çöktü. Araçların çöküntüden çıkarılması için iş makinesi çağrıldı. Ancak araçları çıkarmak için gelen iş makineleri de henüz olay yerine ulaşmadan çöktü.  



 



Alt zeminin sağlam yapılmadığı açığa çıktı

Yaşanan çöküntü karşısında vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, yolların da alt zemininin sağlam bir şekilde yapılmadığı açığa çıktı. Öyle ki caddenin alt yapısında hafriyat yerine mucur kullanılmasından dolayı etkili olan yağışta alt yapı bataklığa dönüştü. Bu nedenle caddeden geçen araçlar yola çökerek mahsur kaldı. Sağlam yapılan yolların yağışla bataklığa dönüşmesinin imkansız olduğunu belirten vatandaşlar hatalı çalışma nedeniyle sorumlulara tepki gösterdi.







Yol, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış

İlçede bulunan Stadyum Caddesi, Bahçelievler Mahallesi ile Salı Pazarı bölgelerinde meydana gelen çöküntüyü incelemek üzere olay yerine gelen Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, yolda yanlış malzemenin kullanıldığını belirtti. Başkan Ekinci, "Bu yol Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı. Yüklenici firma yanlış malzeme kullanmış. Yaklaşık 10 araç mahsur kaldı. Büyükşehir ve Viranşehir Belediyesi olarak halkın yanındayız." dedi.



Urfa Değişim



yağış başladı yollar çöktü Şanlıurfa ın viranşehir ilçesinde yağışın başlamasıyla yolların altı boşaldı otomobil öğrenci servisi belediyeye ait temizlik aracı