Yağış hayatı Felç Etti

TAKİP ET

Aralıksız olarak yağan yağışlar Şanlıurfa da birçok mahallede hayatı adeta felç etti. Vatandaşlar 153 beyaz masa telefonlarının cevap vermemesinden şikâyetçi oldular.

Geçtiğimiz Cuma akşamı yaşanan yoğun yağışlar adeta hayatı felç etti. Bağlarbaşı mahallesinde bulunan birçok cadde ve sokaklarda yaşanan yağışlar nedeniyle birçok evde su baskınları ve taşkınlar yaşanırken, belediye ekiplerinin gelmemesi üzerine kendi imkânlarıyla açmış oldukları rögar kapaklarının yağmur suyunu tahliye etmesini sağladılar.

Birçok evin aşırı yağış nedeniyle sular altında kaldığını dile getiren vatandaşlar, belediye beyaz masa biriminin telefonlara cevap vermediğini dile getirerek; “Akşam saatlerinde yaşadığımız yoğun yağış adeta evlerimize dökülen bir sel niteliğindeydi.

Birçok ev aşırı yağışlar nedeniyle zarar gördü. Sokaklar adeta Venedik’i andırıyordu. Rögarlar tıkanmış ve özellikle belediye beyaz masa birimi telefonlarımıza cevap dahi vermedi. Bizler mahalle sakinleri olarak kendi çabalarımız ile açmış olduğumuz rögar kapaklarının yağmur sularını tahliye etmesini sağladık.”

Ev Eşyaları Kullanılamaz Hale Geldi

Yaşanan yoğun yağışın ardından birçok evde çok sayıda hasar meydana geldi. Özellikle vatandaşların evlerinde bulunan elektronik malzemelerin yanı sıra hali kilim gibi eşyaların da kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Birçok alanda doğal afet şeklinde bir olay yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar; “Evlerimizde maddi hasarlı zararlar meydana geldi. Birçok evde çamaşır makinesi ve buna benzer elektronik malzemeler zarar görürken, birçok yerde ise halı kilim gibi malzemeler ne yazık ki kullanılamaz hale geldi. 

Hasta ve çocuklar özellikle yaşanan bu afet sonrası zatüre ve benzeri hastalıklarla karşı karşıya kaldı. Bizim en çok üzüldüğümüz nokta ise belediyelerin hizmet yapıyoruz diyip te aradığımız zaman ise telefonlara cevap vermemeleri oldu. Belediyelerin gece boyunca hiçbir varlığını görmedik” şeklinde konuştular.

 

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati aşırı yağışlar hayatı felç etti doğal afet