Yalçınkaya, mitinge damgayı vurdu! Ankara'nın yanlışını Şanlıurfa düzeltecek

TAKİP ET

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, AK Partiden aday gösterilmemesinin ardından Yeniden Refah Partisinden aday gösterildi. Yalçınkaya mitingde yaptığı konuşmada Ankara'ya seslenerek Şanlıurfa'nın sorunlarını bir bir sıraladı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Yeniden refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa’da partisinin düzenlediği mitinge katılarak adaylarını desteklemek için vatandaşlarla bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi’nin gerçekleştirdiği mitinge yaklaşık 160.000 kişi katılım sağladı. Yeniden Refah Partisinden Aday olan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise yaptığı konuşmasında, “Ankara’nın yanlışını Şanlıurfa bu meydanda düzeltecek” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Miting alanında konuşma yapan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, konuşmasının devamında ise şu açıklamalara yer verdi:

“Muhterem Şanlıurfalar bu aziz mübarek günde İbrahim olan korkar mı nemrut ateşinden. Bu şehir Müslüman bir şehir bu şehir refahın kalesi olan şehir. Refahın kalesini tekrardan geri alacağız. 25 yıldır Şanlıurfa’da TEDAŞ’tan, elektrikten memnun musunuz?

Nasıl bir felaket yaşıyorsunuz biliyorsunuz değil mi? On yıl sonra 360 bin işçi Şanlıurfa’nın bağrından çıkmış Türkiye’nin dört bir tarafına işçi olarak tatile gidecek doğru mu? GAP’ın başkentine 100 bin dolar harcanmış bu 360 bini barındıracak fabrikalar, organize sanayi çalışma alanları yaratabildik mi?  

İşte; Yeniden Refah, yeniden Erbakan, yeniden adil düzen, yeniden yatırım, yeniden kalkınma, yeniden birlik ve Şanlıurfa’da şahlanış.

“ŞANLIURFA’DA BİR DESTAN YAZACAĞIZ”

 Bugün insan selinden geçerek bu meydana geldik. Meydanlara sığmayan bu millet sandıklara da sığmayacak. Şanlıurfa’nın yüzde 90’ı çiftçi. Üç senedir pamuk fiyatları ne durumda, mısır fiyatları nasıl, buğday fiyatları ne durumda, şu anda akaryakıt felaketi yaşıyoruz, herkes perişan.

Şanlıurfa bir destan yazacak Ankara’nın yanlışını Şanlıurfa bu meydanda düzeltecek. Geçmişte bunların hepsini yaptı şimdi tekrar yapacak, onun için Kasım Gülpınar ve diğer Belediye Başkan Adayları bütün kadromuz, halkımız hep birlikte 31 Mart’ta Şanlıurfa’da bir destan yazacağız ve bu destana Türkiye şahit olacak.

Sağır olan Ankara duyacak bu sesimizi. Sizleri Allaha emanet ediyoruz. Bu mübarek ramazan ayında işinizi gücünüzü bırakıp bu meydanı doldurduğunuz için, destek verdiğiniz için Allah sizden razı olsun, yolunuz açık olsun.” dedi.

Yalçınkaya miting Ankara