Yangından mal kaçırır gibi kredi talebi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi yaşanan depremin ikinci gününde 11 milyon liralık kredi talebiyle gündeme düştü.

Daha önce ihalelerde ve işçi alımında gündeme gelen Ceylanpınar Belediyesi bu sefer 11 Milyon lira kredi talebiyle gündeme geldi. Kredi talebinin depremin ikinci gününde gelmesi sert eleştirilere neden oldu.

Ceylanpınar Belediye Meclisi’nin 8 Şubat’ta yapılan toplantısında 11 milyon kredi çekilmesi kararlaştırıldı.Yaşanılan olaya sadece Ak Parti Ceylanpınar meclis üyesi tepki gösterirken diğer meclis üyeleri ise sessiz kaldı.

Tüm ülkede halkın depremzedeler için seferber olduğu bir zamanda, 11 milyon liralık kredi çekilmesi kararı gündeme bomba gibi düştü. Yaşanılan duruma karşı çıkan Ak Parti Ceylanpınar meclis üyesi Mesut Akkuş  kredi çekilmesine gerek olmadığını belirtirken  Mesut Akkuş, kararın iptali için Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdi.

Akkuş, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:“Kredi almak için aciliyet durumunun olmadığını, ülkemizi ve özellikle bölgemizi vuran deprem nedeniyle milletimizin ve devletimizin zor günler geçirdiğini ve belediyemizin şimdilik kredi çekmesine gerek olmadığını söyledim. Fakat aldığım bilgiye göre kredi çekilmesine oy birliğiyle karar verildiğini ve bu nedenle kredi talebinde bulunacaklarını öğrenmiş bulunmaktayım. Bundan dolayı alınan kararın kredi talebinin iptal edilmesi için iş bu konuda şikayetçi olma durumum hasıl olmuştur".

 

Sondakika Urfa Soylu