Yap-Yık çalışmalarına devam!

TAKİP ET

Sürekli çalışmaların plansız yapıldığı Şanlıurfa'da yap-yık çalışmaları olduğu gibi devam ediyor. Daha önce su şebekesi hattı döşenmeyen caddede yeni yapılan asfalt tekrar kazıldı.

Şanlıurfa'da birçok çalışmanın projesiz bir şekilde yapılması, büyük oranda israfın oluşmasına da neden oluyor. Birçok kez yolları asfaltlanan, kaldırımı yapılan caddeler, daha önce döşenmesi düşünülmeyen hatların döşenmesi gerekçesiyle tekrar kazılıyor.

Boş masraf, çok israf

Şanlıurfa'da yap-yık çalışmalarının yaygın olması, genel olarak masrafların boşa akmasına neden oluyor. İsrafın önünün kesilmediği plansız çalışmalara vatandaşlar da sürekli tepki gösteriyor. Öyle ki tepkilere rağmen bu tür çalışmalarla harcanan paralar israf olmaya devam ediyor.





TOKİ'de yeni olan asfalt, tekrar kazıldı

Şanlıurfa'nın yeni yerleşim alanı olan TOKİ-Maşuk'ta yeraltı çalışmaları henüz bitmeden asfalt çalışması yapılmıştı. Ancak daha sonra caddeden içme suyu şebeke hattının geçmesi hatırlanarak kısa süre önce yapılan asfalt tekrar kazıldı.





'Bu asfalt daha çok kazılır'

Sosyal medyada da yap-yık çalışmalarına tepki gösteren vatandaşlar, TOKİ-Maşuk'ta yeni olan asfaltın tekrar kazılması görüntülerini paylaştı. Şanlıurfa'da plansız yapıların, yap-yık çalışmaların bir gelenek haline geldiğini belirten vatandaşlar, daha birçok kez bu yapılan asfaltın kazılmasını beklediklerini ifade ettiler.





Her hat için ayrı ayrı kazılıyor

Caddede asfaltlama çalışmalarından önce kanalizasyon, elektrik, içme suyu şebekesi, doğalgaz, Telekom gibi hatların döşenmesi gerekirken, bu durum Şanlıurfa'da pek uygulanmıyor. Öyle ki Şanlıurfa'da alt yapı çalışmaları bitmeden caddeler asfaltlanıyor. Daha sonra asfaltlanan yol farklı hatların döşenmesi için birçok kez kazılıyor. Sürekli kazılan caddenin sonucu ise köstebek yuvasına dönen caddeler oluyor.

 

yap-yık çalışmalarına devam! Şanlıurfada yap-yık çalışmaları olduğu gibi devam ediyor büyük oranda israfın oluşmasına da neden oluyor boş masraf çok israf karaköprü tokimaşuk