Yapamıyorsanız, Halfeti'yi Antep'e verin!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın turistlik açısında en dikkat çeken ilçesi olan Halfeti'de otopark sorunu turizmcileri çileden çıkardı.

Kurban Bayramı tatili  için Halfeti’yi tercih eden turistler yol ve otopark sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.İlçedeki turizmciler yol ve otopark yetersizliğinden dert yakındı.

Şanlıurfa’nın en önemli turistik ilçelerinden olan Halfeti, Kurban Bayramı tatilinde yerli turistlerin uğrak noktası oldu.Bayram tatilinde Halfeti’yi tercih eden turistler,ilçede büyük bir trafik ve otopark sorunu ile karşılaştı.

Araçlarını park etmek için yer bulamayan tursitler, ya saatlerce beklemek zorunda kaldılar ya da yer fark etmeksizin araçlarını boş gördükleri yere park ettiler.Yeterli seviyede otoparkların olmaması nedeniyle trafikte büyük bir kaos ve düzensizliğin yaşandığını savunan ilçedeki bazı turizmciler de,“olan bize oluyor” diyerek yerel yönetime sitem etti.

Yaşanan yoğun trafik nedeniyle araçların yaya kaldırımlarında park edildiğine dikkat çeken ilçenin turizmcilerinden Kamil Türkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Halfeti de her yer araba, kaldırımlar araba. Yayalara yol yok. Duzensizlik, kaos, kalabalık rezillik. Nasıl bir turizm yönetimi nasıl bir keylfse artık. Gelen pisman lanet okuyarak geri dönüyor olan bize oluyor. Ana girişte görevli zabıta ve trafik olaya hakim değil” ifadelerini kullandı.

Halfeti Turist Dikkat Çeken