Yapılalı 5 ay oldu; tekrar çöktü

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde çürüyen köprünün yıktırılarak yeniden yapılmasının üzerinden henüz 5 aylık süre geçerken, köprünün üzerinde yeni yapılan yol tekrar çöktü. Çöküntü nedeniyle her geçen gün köprüden ayrılan yol, sürücüleri de kazalarla karşı karşıya getiriyor.

Karaköprü ilçesine bağlı Överler Mahallesi’nde bulunan köprü, çürüyerek yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Bölgede yaşayan vatandaşların şikayeti üzerine sorunu gazetemize taşıyarak kamuoyuna duyurmuştuk. Yapılan haberin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu köprü yıktırılarak tekrar yapılmıştı. Ancak bölgede yeni yapılan yolda tekrar çatlama meydana geldi.

 



Yolun alt zemini sağlam yapılmadı mı?

Söz konusu köprünün yıktırılarak yeniden yapılması tehlikeyi önlerken, bu çalışma vatandaşları da memnun etmişti. Ancak yoğun olarak kullanılan yolun tekrar yapılmasının üzerinden henüz 5 ay geçmesine rağmen kısa sürede tekrar toprak kayması oluştu. Yolun alt zemininin kayması ve çökmesi yeni yapılan asfaltın da çatlamasına neden oldu. Bu durum ise tekrar bölgedeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, meydana gelen çökmenin gerekçesinin yolun sağlam yapılmadığına bağladı.

 



Tarım Müzesi yolunun buradan geçmesi, turizme de olumsuz etki ediyor

Bozova’da geçtiğimiz yıl faaliyete giren Türkiye’nin en büyük Tarım Müzesi’ne giden ziyaretçiler de yoğunlukla Överler Mahallesi’nden geçen yolu kullanıyor. Yolun çukurlarla köstebek yuvasına dönüşmesinin yanı sıra yeni yapılan köprünün çevresinde çökmelerin meydana gelmesi, turizme de olumsuz etki ediyor. Öyle ki turizm sezonunun açılmasıyla birçok kişi Tarım Müzesini ziyaret etmek için bu yolu kullanacak.

 

Bir türlü düzene girmedi

Överler Mahallesi’nde bulunan köprüde daha önce çürümeden dolayı sürücüler tedirgin oluyordu. Köprü yapılırken de yolun her geçen gün çökmesi tekrar tepkileri üzerine çekerken, sürücüleri de yine tedirgin etmeye başladı. Vatandaşlar ise söz konusu bölgede çalışmaların yapılması bile yolu düzene koyamadığı yorumunu yaptı.

 



Köprünün girişi düzensiz, yol çizgileri yok

Söz konusu köprünün girişi düzensizken, yolun şerit çizgileri de yapılmamış durumda. Bu durum ise gece saatlerinde sürücülerin yolu kontrol etmelerini zorlaştırıyor. Öyle ki köprünün çevresinde de çıkık ve girintilerin olması kontrolün sağlanamamasına neden oluyor. Köprünün üstü de asfaltlanırken, düzenli bir geçiş sağlanmamış durumda. Yolu daha önce bilmeyen ve hız yapan sürücüler yolda tehlikelerle karşı karşıya geliyor.

 

Çökmeler araçlarda hasar oluştururken, tehlikeleri de beraberinde getiriyor

Yoğun olarak kullanılan yollardan biri olan Överler Mahallesindeki köprünün çevresindeki yolun alt zemininin kayması çıkıntılar oluşturdu. Bu çıkıntılar her geçen gün daha fazla büyürken, asfaltın da kırılmasına neden oldu. Bu durum ise araçlarda hasar oluştururken, sürücüleri de her gün kazalarla burun buruna getiriyor. Vatandaşlar ise söz konusu köprünün çevresinde çalışmaların tekrar gözden geçirilmesini ve köstebek yuvasına dönen yolun diğer kısmında da çalışmaların yapılmasını istedi.

 

 Murat Doğan / Urfa Değişim

 

yapılalı 5 ay oldu; tekrar çöktü Şanlıurfa’nın karaköprü ilçesinde çürüyen köprünün yıktırılarak yeniden yapılması köprünün üzerinde yeni yapılan yol tekrar çöktü Överler mahallesi’nde bulunan köprü yolun alt zemini sağlam yapılmadı mı? bir türlü düzene g