Yaralı halde vatanı savunmaya gitti Urfalı asker!

TAKİP ET

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlu, görev yerine gitmeden önce izinden dönerken trafik kazası geçirdiği ve yaralı olmasına rağmen görev yerine gitti.

Şanlıurfa Suruç ilçesi doğumlu Er Eyüp Uğurlu’nun acı hikayesi ortaya çıktı. Henüz 4 yaşındayken annesini kaybeden şehit Uğurlu'nun 4 yıl önce vatani görevini yaptıktan sonra sözleşmeli olarak orduya kaldığı öğrenildi.

Şehidin yakınları, "2 hafta önce izne gelmişti, izni devam ederken birliğinden gelen görev emri ile acilen gitmesi gerekti.Babası ticari taksi tutarak, birliğine gönderdi. Ancak taksi, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Eyüp hafif yaralı olarak kurtuldu. Ona rağmen görevinden kalmamak için gidip birliğine teslim oldu" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu sırasında önceki gün 3 asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı. Şehitlerin naaşlarının hava muhalefeti nedeniyle operasyon bölgesinden getirilemediği, bölgede operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Şehit Sondakika Urfa Uğurlu Vatan Pençekılıç